Oğuzhan Uğur’dan Ali Erbaş’a imalı ‘salavat’ yanıtı

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2023 Perşembe 3:03 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2023 Perşembe 3:03 pm

Babala TV’nin kurucusu Oğuzhan Uğur “Sokak röportajlarında izliyoruz, doğru düzgün salavat getiremeyen gençler var” diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sözlerine ekonomi imasıyla yanıt verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında yürüttükleri yardım kampanyaları ve sonrasında seçim döneminde liderleri ağırladıkları yayınlarla öne çıkan Babala TV’nin kurucusu Oğuzhan Oğur, Erbaş’ın “Sokak röportajlarında izliyoruz, doğru düzgün salavat getiremeyen gençler var” sözlerine manidar bir yanıt verdi. Twitter’dan konuya dair bir paylaşımı alıntılayan Uğur “Haklısınız hocam. Salavat getiremedikleri yetmiyor, bunlar ayın sonunu da getiremiyor” ifadesini kullandı.

ERBAŞ NE DEMİŞTİ?

Erbaş katıldığı bir etkinlikte şöyle demişti: “Eğer isterse bir okulda bütün öğrenciler Kuranı kerim dersini seçebilirler. Bu imkan var. Okul müdürlerinin bu imkanı değerlendirmesi gerekiyor. Allah’ın kitabını öğrenmeleri için teşvik edin. Rehberlik yapın. Bazı okullarda yüzde 10’larda öğrenci seçiyor. Bu o okul müdürü için üzünülecek bir hadisedir. Diğer yüzde 90 öğrenci neden seçmez. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine sesleniyorum. Devlerimizin marifeti ile 9 yıl alınması sağlanıyor. Aziz kardeşlerim 9 yılda imamlık yapacak derece bilgi alınması mümkün. Sokak röportajlarında bir mikrofonu uzattığına salavat getirmeyen gencin vebali kimin üzerine. 9 yıl boyunca bu çocuklarımıza ne öğretiyor Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenleri? Bunun vebali hepimize zarar verir. Sokak röportajlarında izliyoruz, doğru düzgün salavat getiremeyen gençler var.”