‘Öğrenciler gezi diye TÜGVA buluşmasına götürüldü’ iddiası

Yayın tarihi: 16 Mart 2024 Cumartesi 12:54 pm - Güncelleme: 16 Mart 2024 Cumartesi 12:56 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Bursa’da imam hatip lisesi öğrencisi bir grubun TÜGVA tarafından 8 Mart’ta ‘gezi’ denilerek mitinge götürüldüğü öne sürüldü. İddiayı ortaya atan bir veli, okul müdürü hakkında işlem yapılmasını istedi.

Bursa’da Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan 60 öğrenci iddiaya göre 8 Mart 2024 Cuma günü müdürün kararıyla İstanbul’a bir geziye götürüldü ve burada bir mitinge katılmaya zorlandı.

İddiayı Tolera Medya isimli bir YouTube kanalına konuşan veli Arif Yıldız gündeme getirdi. Yıldız, müdür ve öğretmenlerin konuyla ilgili bilgi vermediğini ve sorumluluktan kaçtığını söyledi. Yıldız “Mitingin AK Parti’ye ait olduğunu tahmin ediyorum. Oğlumun siyasi bir faaliyete katılmasına izin vermem mümkün değil. Bu durumun soruşturulmasını ve müdür hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum” dedi.

2024 TÜGVA 7. Gençlik Buluşması 8 Mart’ta İstanbul’da yapılmıştı

‘MÜDÜR ‘TÜGVA-MEB’ ORTAKLIĞI’ DEDİ’

Bu arada okul müdürünün geziyi Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜGVA’nın ortaklaşa düzenlediği bir protokol çerçevesinde veli izni ve isteğe bağlı olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Müdürün şunları söylediği belirtildi:

“Geziye katılmak isteyenlerden dilekçe istedik. Dilekçede gezi programı ve Cumhurbaşkanı’nın gençlerle buluşma programı yer alıyordu. Dilekçeyi getiren öğrenciler geziye katıldı. Bir veli, WhatsApp üzerinden bir öğretmenimizle iletişime geçerek ‘Benim oğlumu AK Parti’nin mitingine götürdünüz mü?’ diye sordu. Ben de bu geziyi Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜGVA’nın ortaklaşa düzenlediğini, veli izinli ve isteğe bağlı bir organizasyon olduğunu söyledim. Okulumuz proje okulu değil, kenar mahalle olarak tabir edilen bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle velilerin çocuklarının okuldan haberi olmadan bir yere gitmesi pek olası değil. Dilekçe prosedürü velilerin rızasını almak için uygulandı. Dilekçeyi getirmeyen öğrenciler geziye katılamadı.”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bir soruşturma başlatıp başlatmadığı bilinmiyor.

Öte yandan 2024 TÜGVA 7. Gençlik Buluşması 8 Mart’ta İstanbul’da yapılmıştı.

Erdoğan’ın koruma giderleri 2,5 kat arttı, 492 asgari ücrete denk oldu

 

Kaynak: TELE1