Nutuk’u yasakladığı için görevden alınmıştı, müdür olarak atandı!

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 2:35 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 2:35 pm

Mersin’in Çamlıyayla İlçe Mili Eğitim Müdürü olduğu dönemde okullarda Nutuk’un dağıtılmasını yasakladığı için öğretmenliğe döndürülen Mustafa Bakkal’ın, Mezitli İmam Hatip Ortaokulu’na müdür olarak atandığı ortaya çıktı.

Nutuk’u yasaklamasıyla gündeme gelen ve tepkiler üzerine öğretmenliğe döndürülen Mustafa Bakkal’ın adeta ödüllendirircesine okul müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. Skandal atamaya CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tepki göstererek konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

“NUTUK’U YASAKLAYAN ZİHNİYET YENİDEN ÖDÜLLENDİRİLDİ”

Mustafa Kemal Atatürk’e ait Nutuk eserinin dağıtılmasını engelleyen Mustafa Bakkal hakkında daha önceden soru önergesi verdiğini ve görevden alındığını hatırlatan CHP’li Başarır, “ Verdiğimiz soru önergesinden sonra ilgili kişinin görevinden alınıp öğretmen olarak Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verildiğini belirtmişti. Ancak şimdi bakıyoruz ki böylesine kirli bir zihniyet yeniden ödüllendirilip Mezitli İmam Hatip Ortaokulu’na müdür olarak atanmış. Herhalde bundan sonra da bu kişiyi ilçe ya da il mili eğitim müdürü yapacaklar” dedi.

“SİYASİ İKTİDAR MİLİ EĞİTİM KONUSUNDA CİDDİYETTEN ÇOK UZAK”

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemi ile yazılı soru önergesi verdiğini belirten CHP’li Başarır, “Kurutuluş Savaşı Destanı’nın yazıldığı ve her öğrencimizin başucu kitabı olması gereken bir eseri yasaklayan zihniyetin yeniden okul müdürü olarak atanmasının, mevcut siyasi iktidarın Milli Eğitime verdiği önemi gösterir” ifadelerini kullandı.

 

Mersin’e Avrupa’dan kardeş şehir