Nokia, 14 bin çalışanını işten çıkaracak

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 21 Ekim 2023 Cumartesi 4:48 pm

Son dönemde satışlarda yaşanan ciddi düşüş, Nokia’nın bir kez daha küçülmeye gitmesine sebep oldu. Şirket 14 bin çalışanını işten çıkaracak.

Bir dönem telefon pazarını domine eden Finli telefon üreticisi Nokia, akıllı telefona geçiş döneminde tökezledi ve yıllar içinde pek çok kez bu pazardan tamamen silinmenin eşiğine geldi. Son yirmi yılda birkaç kez el değiştiren, sık sık krizlerle gündeme gelen şirket son dönemde biraz daha stabil görünüyordu. Ancak son birkaç yıldır tüm teknoloji dünyasını yaralayan olağanüstü şartlar, Nokia’yı da derinden etkiledi. Neticede şirket yine hayatta kalmak için mücadele verecek bir konuma geriledi.

Geleceğini garanti altına almak için kemer sıkma politikalarını devreye sokan şirket, bir kez daha küçülmeye devam ediyor. Şu anda Nokia markasıyla telefonlar piyasaya süren şirket olan Finlandiya merkezli HMD Global Oy şirketi, önümüzdeki günlerde 14 bin çalışanını işten çıkaracak.

Nokia

İlginizi çekebilir: Nokia C300 modeli bu kez de Geekbench’te görüldü

14 bin kişi şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 15’ine denk geliyor. Bu da HMD Global Oy’deki küçülmenin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu kararın arkasında ise hızla düşen satışlar var. Şirket tarafından yapılan açıklamada, son çeyrekte 5G teknolojileriyle bağlantılı satışların, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40 düştüğü açıklandı. Öte yandan şirketin faaliyet gösterdiği diğer alanlarda da satış rakamları istenen seviyelerin altında kaldı. Bu da kemer sıkma politikalarının devreye sokulmasını kaçınılmaz hale getirdi.

Şirket bu işten çıkarmalar sayesinde bu yılın sonuna kadar 400 milyon euro tasarruf edeceklerini, 2025’te de 300 milyon euronun ceplerinde kalacağını açıkladı.

Merakla beklenen OnePlus Open resmen tanıtıldı