NASA’nın seçtiği astronot adayı: Adana doğumlu Deniz Burnham

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 9:46 am - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 9:46 am

NASA, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek ay görevleri için astronot adaylarını açıkladı. Detaylı testlerden geçerek görevlerde astronot olmaya hak kazanan 6 erkek ve 4 kadın 12 bin kişi arasından seçildi.

Adayların askeri düzeydeki suda hayatta kalma tatbikatları, Johnson Uzay Merkezi’nde büyük bir havuzda gerçekleşen uzay yürüyüşü eğitimi ve T-38 eğitim jetlerini uçurmak gibi zorlu görevlerini tamamlamaları gerekiyor.

Temel astronot adayı eğitim programına katılacak olan adaylardan birisi dikkat çekti. NASA’nın Jet Propulsion Laboratory bölümünde çalışan Umut Yıldız, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda adaylardan birisinin, Adana’da doğan Deniz Burnham olduğunu belirtti.

DENİZ BURNHAM KİMDİR?

Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya gelen Burnham askeri bir ailenin çocuğu olduğu için sık sık yer değiştirdi. Paaramotor ve yamaç paraşütünün yanı sıra helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarını uçurabilen Burnham, uzun bir süredir Alaska’da ikamet ediyordu.

Kaliforniya’daki Vanden Lisesi’nden mezun olan ve 2007 yılında Kaliforniya Üniversitesi’nde kimya mühendisliği lisans derecesi alan Burnham, 2017 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden makine mühendisliği yüksek lisans derecesini aldı.

Kimya ve makine mühendisi olarak uzun bir süre sondaj projeleri başta olmak üzere emisyon azaltma stratejilerinin yöneltildiği enerji sektöründe deneyim elde eden Burnham, ABD Donanması’nda bir teğmen olarak görev yapıyor.

 

NASA dünyayı işte böyle kurtaracak!

NASA Mars’ın yeni ve ilgi çekici görüntülerini paylaştı