NASA Mars’ın yeni ve ilgi çekici görüntülerini paylaştı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2021 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 26 Kasım 2021 Cuma 3:38 pm

 Nasa’nın Curiosity isimli gezgini tarafından çekilen yeni görüntüler, Mars’ın çarpıcı, geniş manzarasını sergiliyor.

Neredeyse tam 10 yıl önce 26 Kasım 2011’de Nasa tarafından Kızıl Gezegene fırlatılan robotik kaşif, Mars arazisinde gezinmeye devam ediyor. Son zamanlarda, Curiosity isimli gezici Mars’ın Sharp Dağı’nın veya Gale Krateri’nin merkezi zirvesini oluşturan bir dağ olan Aeolis Mons’un yanına kadar gitmişti. Orada, görev ekibi üyeleri, Curiosity’nin navigasyon kameralarıyla doğal Mars manzarasının güzelliğini yakalayabildi.

 Nasa

 

Ancak ekip, “manzaranın güzelliğinden o kadar ilham aldı ki, günün farklı zamanlarına ait siyah-beyaz görüntülerin iki versiyonunu birleştirdiler ve Kızıl Gezegenden bir kartpostal oluşturdular”. Eklenen mavi, turuncu ve yeşil renkleri ile ortaya güzel bir görüntü çıktı. Orijinal siyah beyaz görüntülere kıyasla başarılı bir görsel elde edildi. NASA’nın Perseverance gezgini 18 Şubat 2021′de indiği için Curiosity, Mars’taki en yeni robot değil. Ancak, Ağustos 2012’de indiğinden beri, Curiosity, değerli bilimsel veriler ve inanılmaz görüntüler toplayarak Mars yüzeyini araştırıyor; gezici, piyasaya sürüldükten neredeyse tam on yıl sonra bile harika durumda.

 

Gezici, kraterin bir zamanlar bir yaşam formuna ev sahipliği yapma olasılığını araştırmak üzere Gale Krateri’nin içine indi. Curiosity ayrıca bir göl ve akarsu keşfetti ve görevine iki yıl kala, kraterin merkezinde 8 kilometre yüksekliğindeki Sharp Dağı’nın tabanına ulaştı.

iPhone 12 cihazları büyük bir problemle karşı karşıya: Kullanıcılar tedirgin