Naci Görür, Celal Şengör’ün sözlerine açıklık getirdi

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 4:21 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 4:21 pm

Prof. Celal Şengör‘ün İstanbul’dan taşınma açıklaması gündemdeki yerini korurken, konuya dair görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Naci Görür “Siz de taşınacak mısınız?” sorusuna yanıt verdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör’ün İstanbul’dan taşınma kararının bilim çevresindeki yankıları sürüyor.

Şengör İstanbul’dan taşınacağını ifade ederek “60-70 bin bina tamamen çökmese de yıkılacak. Kurtarma çalışmaları için sokaklara girilemeyecek. Kente giren çıkan yolların önemli bir bölümü kullanılamaz hale gelecek, ortaya çıkacak kaos ortamında sağ kalanlar da günlerce belki haftalarca bloke olacak” derken Prof. Dr. Görür ise “Yaklaşık 2.5 milyon kişi risk altında” demişti.

Deprem bilimci Naci Görür de konuya dair Medyatava TV’ye açıklamalarda bulundu. Deprem önlemleriyle ilgili devletin acilen eylem planını gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Görür, “Siz de İstanbul’dan taşınacak mısınız?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Ben böyle bir şey düşünmüyorum ve düşünülmesini doğru bulmuyorum, böyle bir söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı olarak bizler herkesi temsil ediyoruz, kendi hayatımı kurtarmışım on binlerce, yüz binlerce insan ölüme terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur yaşamasam ne olur? Celal’in İstanbul’u terk edeceğim demesinde bir tepki var, bu tepkiyi doğru algılamak lazım.”

Prof. Gökçeoğlu’ndan Şengör ve Görür’e: Felaket senaryolarını ne kadar seviyorsunuz…

Prof. Dr. Şerif Barış’tan Naci Görür ve Celal Şengör’e tepki: Rakamlar gerçekçi değil

Celal Şengör beklenen deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınacak