Murat Muratoğlu’ndan Akit ironisi! “Peynirin zararları haberi var hiç mi okumuyorsunuz”

Yayın tarihi: 6 Aralık 2022 Salı 3:05 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2022 Salı 3:05 pm

TELE1’de Almanya’daki ve Türkiye’deki asgari ücretlerle ne kadar ürün alınabileceği kıyaslandı. ‘Hans ve Hasan’ örneği üzerinden izleyiciye sunulan asgari ücretin alım gücü kıyasına Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu iktidar ironisi yaparak karşılık verdi.

TELE1’de ekranlara gelen gazeteci Namık Koçak’ın sunduğu Forum programında ‘Hans ile Hasan’ metaforuyla Almanya ile Türkiye’nin asgari ücretlerinin alım gücü kıyaslandı.

Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, İki ülke arasındaki alım gücü farkını anlatan Koçak’a ironi yaparak karşılık verdi.

‘Almanya bizi kıskanıyor mu?’ sorusuna verdiği yanıt gündem oldu

MURATOĞLU’NDAN İKTİDAR İRONİSİ

“Hans, Almanya’da asgari ücretle bin 250 kilo şeker alabiliyor. Biz 5 bin 500 lirayla 250 kilo alabiliyoruz” diyen Koçak’a, Muratoğlu “Peki hangisi daha sağlıklı, şeker zehir ya. Sen iyilikten anlamıyorsun” yanıtını verdi.

“ALMA KARDEŞİM”

Namık Koçak’ın yumurta fiyatlarını kıyasladığı sırada ise Muratoğlu, “Kolestrol, alma kardeşim” dedi.

“AKİT’TE PEYNİRİN ZARARLARI HABERİ VAR, HİÇ Mİ OKUMUYORSUNUZ”

“Almanya’da asgari ücretli bir çalışan, maaşının tamamıyla 1620 litre süt alabilirken, Türkiye’deki yurttaş 275 litre alabiliyor” denildiğinde ise Murat Muratoğlu şu yanıtı verdi:

“Adam süt banyosu yapar o parayla. Ne kadar süt içersin miden bozulur. Bir de uzmanlar uyarıyor zaten midede hazmedilmez diye. Dün Akit gazetesinde vardı, beyaz peynirin zararları diye bir haber. Hiç mi okumuyorsunuz. Bunlar zararlı şeyler. Yeme güzel kardeşim. Bunlarla gelmeyin bana”

NAMIK KOÇAK DA İRONİYE KATILDI

Gazeteci Koçak da Muratoğlu’nun ironisine katıldı. Koçak, “Türkiye’de 5 evden 1’inin Almanya’da yakını var. Üzülürler tabi. Biz burada ekmek elden su gölden, yağ, bal giderken akrabalarımız sefil oluyorlar.” dedi.

Muratoğlu, “Biz de hep karşıya kendini fakir göstermek var. Çünkü zengin insan kötü insandır gibi bir algı var eski Türk filmlerinde. Şimdi de fakirlik övüyor. Tamamen yalanmış onu anladım yani. Ulusal kanalların sabah programlarına bak inanamazsın. Televizyonda neler neler… Biz buyuz aslında. Haliyle malzemesini bilirsen ona göre üretim yaparsın. AKP bunu yapıyor. Kılıçdaroğlu 450 milyar dolar gelecek falan diyor. Öyle bir para gelmeyecek ama bana bunlarla gel” dedi.

Asgari ücret masasında işçi grubunun başkanı belli oldu