Milyarder George Soros koltuğunu oğluna devretti

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 9:28 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 9:28 pm

Milyarder George Soros 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü 37 yaşındaki oğlu Alexander’a devretti. Alex ilk demecini WSJ’ye verdi.

Forbes verilerine göre dünyanın en zengin ilk 400 ismi arasında yer alan 92 yaşındaki yatırımcı George Soros, 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü oğlu Alexander’a devretti.

Soros Ailesi’ne yakın kişiler milyarder iş adamının koltuğunu hayattayken bırakmayacağını inanıyordu. Üstelik birçoğu milyarder iş adamının kendi yerine Alex’in üvey ağabeyi 52 yaşındaki Jonathan’ı hazırladığını düşünüyordu. Finans kökenli bir avukat olan Jonathan’ın vakıfta aldığı görevler hatta kriz durumlarında öne çıkması bu iddiaları güçlendiriyordu. Ancak baba oğul arasında çıkan anlaşmazlıkla ve bu süreçte Alex Soros’un güven kazanması dengeleri değiştirdi.

ALEXANDER SOROS

Öyle ki daha önce “Prensip meselesi olarak vakfın çocuklarımdan biri tarafından değil en uygun kişi tarafından yönetilmesini istiyorum” diyen George Soros, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren Open Society Foundation (Açık Toplum Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı geçen aralık ayında Alex’e devretti. Soros yıllık 1,5 milyar dolarlık fon sağlayan kuruluşun dünyanın dört bir yanındaki ofislerine yaptığı gezilerde kendi yerine geçen oğlunun bu pozisyonu hak ettiğini söyledi.

 

‘TRUMP’IN DÖNMESİNDEN KORKUYORUM’

İlk röportajını Wall Street Journal’a röportaj veren Alexander, babasından daha politik olduğunu ve sol eğilimli ABD’li siyasi adaylara bağış yapmaya devam edeceğini duyurdu. New York’taki ofisinde verdiği röportajda Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönme ihtimalinden endişe duyduğunu ifade eden Alexander, “Paranın siyasette olmamasını ne kadar çok istesem de, diğer taraf bunu yaptığı sürece, biz de yapmak zorunda kalacağız” dedi.

George Soros, Demokrat adaylara şimdiye kadar yaptığı 128,4 milyon dolarla en büyük bağışçı konumundaydı. Açık Toplum Vakfı’nın 2024 başkanlık yarışında önemli bir mali rol oynayabileceğini öne süren Alexander; oy verme ve kürtaj haklarının yanı sıra cinsiyet eşitliğini de içerecek şekilde genişletileceği önceliklerini genişleteceklerini söyledi. (OKSİJEN)