Meteoroloji ve İstanbul Valiliği’nden son dakika kar uyarısı!

Yayın tarihi: 5 Şubat 2023 Pazar 2:51 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2023 Pazar 3:47 pm

İstanbul için üst üste yapılan kar yağışı uyarılarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan son dakika uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da beklenen karla karışık yağmur ve kar için vatandaşları uyardı. Yayımlanan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul’da beklenen yağışların bugün (05.02.2023 Pazar) akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, Pazartesi sabah saatlerine kadar il genelinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar, Avrupa yakası ile şehrin yüksek kesimlerinde zaman zaman kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

VALİ YERLİKAYA SAAT VERDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kent genelinde beklenen karla karışık yağmur ve kar nedeniyle vatandaşlardan saat 17.00’den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saat 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kent genelinde bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini belirtti.

Bu kapsamda gerekli tedbirleri aldıklarına dikkati çeken Yerlikaya, “Lütfen, 17.00’den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.” ifadelerini kullandı.

18.00’DEN İTİBAREN MOTOSİKLET YASAĞI

İstanbul Valisi Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 18.00’den itibaren motosiklet, elektrikli skuter ile motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini bildirdi.

 

İstanbul’da beklenen kar başladı!