Merdan Yanardağ’ın oğlu: ‘Dur’ denmezse devamı gelecektir

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 6:55 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 1:49 pm

Hedef gösterildikten sonra tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın oğlu Alp Yanardağ zorlu ve yıpratıcı zamanlar geçirdiklerini ancak cezaevi sürecinin çok uzamayacağını söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 20 Haziran’da yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 7 gündür tutuklu.

Yanardağ’ın tutuklanmasına birçok çevreden tepki gelirken, Merdan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ sürecin zorlu ve yıpratıcı olduğunu ancak cezaevi sürecinin çok uzamayacağını söyledi. Medyascope’tan Ayşegül Karagöz’e konuşan Alp Yanardağ, babasının kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi. Mahkemenin yapılan itirazı detaylı değerlendirip karar vermesi gerektiğini belirten avukat Ümit Isıgöllü ise “Asli Ceza Mahkemesi’nin bu kararı kaldırmasını ümit ediyoruz” dedi.

Barış Terkoğlu Merdan Yanardağ’ın 2006’daki yayını hatırlattı: O gömlek yırtıldı

‘MONTAJ VİDEOYLA BAMBAŞKA YERLERE ÇEKTİLER’

Alp Yanardağ, programın babasının gözaltına alınmadan 6 gün önce yayınlandığını belirterek, montajlanan videonun başka noktalara çekildiğini anlattı: “Programın bir kesiti bir anda bin kişilik bir hesaptan profesyonel bir şekilde cımbızlanarak, montajlanarak servis ediliyor ve bir gün içerisinde viral oluyor. Programın genelinde bambaşka bir eleştiri vardı ancak bunu yanlış okuyup gündem yaptılar. Montajlanmış bir videoyu alıp bambaşka bir noktaya çektiler. Hâlbuki videonun orijinalinde bu ifadeler ironi anlamında yapıldı. Babam ifadesinde, avukatla verdiği savcılık ifadesinde de bunları söylüyor. Ama buna rağmen çok hızlı bir şekilde gözaltı ve tutuklanma süreci yaşadık.”

Merdan Yanardağ’a ‘yılın en başarılı genel yayın yönetmeni’ ödülü

‘HUKUKİ ANLAMDA BİR SUÇ UNSURU YOK’

Nöbetçi mahkemeye videonun montajlanmış olduğunu söylediklerini ancak mahkemenin yine de tutuklama kararı verdiğini söyleyen Alp Yanardağ, şöyle devam etti: “Tutuklanmayı gerektirecek herhangi bir durum var mı? Babam zaten adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve hakkında verilen yurtdışı yasağı var. Böyle bir insan hâlâ ülkede işini yapmaya çalışıyorsa objektif bakıldığında zaten tutuklanmasına gerek olmadığı görülecektir. Avukatların gözünde de, halkın gözünde de babamın söylediği ifadelerde suç unsuru olabilecek en ufak bir şey yok. En fazla şunu söyleyebilirsiniz, ‘Merdan Yanardağ’ın düşüncelerine katılmıyorum’. Olabilir, ben de katılmayabilirim. Başkası da katılmayabilir ama hukuki anlamda bir suç unsuru yok.”

Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!

‘ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKEN SİYASİ BİR KUMPASLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunun devam etmesinin özgür medyayı susturma politikası olduğunu söyleyen Alp Yanardağ, “Babamın tutukluluğu devam ederse bunun kalan özgür medyayı sindirmeye ve gözdağı vermeye, muhalefeti de susturmaya dönük bir operasyon olduğunu görürüz. Bu montaj mevzusu aslında seçim dönemi başladı ve işe yaradı. Şimdi de bunu devam ettiriyorlar. Burada eğer toplumsal bir dayanışma ortaya konup ‘dur’ denmezse devamı gelecektir. Acil önüne geçilmesi gereken bir siyasi kumpasla karşı karşıyayız” dedi.

Merdan Yanardağ’ın oğlundan gözaltı tepkisi: Sesleri gelmişti…