Barış Terkoğlu Merdan Yanardağ’ın 2006’daki yayını hatırlattı: O gömlek yırtıldı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 4:34 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:20 pm

Gazeteci Barış Terkoğlu, hedef gösterilip tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın 2006 yılında yaptığı yayını hatırlatarak FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinin Merdan Yanardağ’ı ihbarına da dikkat çekti. 

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 7 gündür tutuklu.

Yanardağ’a basın camiasından çok sayıda destek gelirken, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk olan Gazeteci Barış Terkoğlu FETÖ’nün yayın organı Zaman gazetesinin Merdan Yanardağ hakkında 2006 yılındaki ihbarını anlattı. Terkoğlu şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ 2006’da FETÖ’ye yardım etmiş, poliste olan Nurettin Veren’i ekrana çıkarıp bakın ‘FETÖ böyle bir örgüt’ dedi. Onları topladı… Sonra Adil Serdar Saçan’la birlikte kitap yaptı. O mücadeleyi verdi. O dönem ‘darbeci, terörist’ dediler. Merdan Yanardağ Avrupa’da konferans verecek diye Zaman Gazetesi’nin Almanya temsilcisi tarafından ihbar edildi. O gün Merdan Yanardağ’a dikilmeye çalışılan gömlek yırtıldı. Ben bunu hatırlamak isterim. 3 sene önce cezaevindeyken, yine bu zamanlarda bana da ‘terörist’ denildi. Bu kıyafeti zaman zaman size giydirmek isterler. Ağzınızdan çıkan bir sözü, kaleminizden çıkan bir kelimeyi alırlar ve sizden bir terörist çıkarmaya çalışırlar. Bu da öyle bir süreç…”

Merdan Yanardağ’a ‘yılın en başarılı genel yayın yönetmeni’ ödülü

Kılıçdaroğlu Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasındaki ‘troll’ detayına dikkat çekti

Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!