Merdan Yanardağ’a ‘yılın en başarılı genel yayın yönetmeni’ ödülü

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 3:41 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 2:37 pm

Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a ‘Yılın En Başarılı Genel Yönetmeni’ ödülünü layık gördü. Ödülün oylama sonucu ile belirlendiği açıklandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 20 Haziran tarihinde yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 7 gündür tutuklu.

Yanardağ’a basın camiasından çok sayıda destek gelirken, bir de ödül geldi. Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği, Yanardağ’ı ‘Yılın En Başarılı Genel Yönetmeni’ ödülüne layık gördü. Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği Başkanı Ufuk Bulut, ödülün oylama sonucu ile belirlendiği açıkladı.

Ödülü TELE1’de TELE1 programcısı Murat Taylan’a takdim eden Bulut, şöyle konuştu: “Bir ay önce bin 340 gazeteci arasında oylama açıldı. 10 genel yayın yönetmeni arasında iki isim ağırlıkta giderken Merdan Yanardağ başına gelen olaylar nedeniyle çok yoğun oy aldı. 900 küsür oyla ödül için Merdan Bey tercih edildi. Ve ‘Yılın En Başarılı Genel Yönetmeni’ seçildi. Bu hukuksuzluğa karşı TELE1’e, Merdan Yanardağ’a sahip çıkılması bizi çok onurlandırdı. Teşekkür ederiz.”