Merdan Yanardağ’ın oğlundan gözaltı tepkisi: Sesleri gelmişti…

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:17 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:23 pm

Merdan Yanardağ‘ın oğlu Alp Yanardağ, babasının gözaltına alınmasına tepki göstererek Ergenekon sürecini hatırlattı. Yanardağ “Seçim kaybedildiğinde ‘Yine aynı şeyler olur mu?’ demiştim. Çünkü sesleri gelmeye başlamıştı” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları kırpılarak paylaşılıp hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Canlı yayında polislerin kanala geldiğini kaydeden Yanardağ, konuşmasının ardından gözaltına alındı. Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Durna, Yanardağ’ın geceyi gözaltında geçireceğini yarın sabah saatlerinde savcılığa çıkartılacağını söyledi.

Yanardağ, gözaltına alınmadan önce TELE1 canlı yayında “Geçen hafta salı günü yani 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında yaptığım değerlendirme 6 gün sonra bulunuyor. TELE1’e, bana ve bizim üzerimizden Türkiye’nin demokratik kamuoyuna ve güçlerine yönelik bir saldırı ve kumpasa dönüştürülmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ, babasının gözaltına alınmasına tepki göstererek Ergenekon kumpası sürecini hatırlattı.

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

‘ACABA ‘YİNE AYNI ŞEYLER OLUR MU’ DEDİM…’

Yanardağ şunları dedi: “Açıkcası kolay değil. Uyandığınızda babanızın hakkında karalama kampanyaları, gözaltı. Babam bu işi 37 yıldır yapıyor, ben onunla beraber çalıştım. Neyi söylediğini çok iyi bilen biri ve inandığı bir şey daima doğruları söylemek. Ben videonun tamamını izledim, TELE1’de de yayınlandı. Sosyal medyadaki video izlediğinizde kumpas için montajlanmış bir şey var. Asıl yapılmak istenen basit bir video değil. Bu 11 yıldır süren bir şey. Ben üniversitedeyken de Ergenekon kumpasında alınmıştı. O dava düştü. Seçim kaybedildiğinde yine aynı şeyler olur mu diye düşünmüştüm. Çünkü sesleri gelmeye başlamıştı. Bu ülkede onurlu, dürüst savcıların olduğuna inanıyorum. Bu ülkenin tüm yurtseverleri, demokratları, solcuları buna ‘Dur’ demeli. Bu iş sadece babamla bitmeyecek, devamı gelecek. Gazeteciler, aydınlar için… Bu kabustan çıkmamız gerekiyor.”

TELE1’e operasyon böyle yapıldı

YANARDAĞ: TELE1’E OPERASYON

Yanardağ gözaltına alınmadan önceki canlı yayınında yaptığı TELE1’e kumpas kurulduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“TELE1’e yönelik bir operasyon var. Dün geceden başlayan, benim adım üzerinden gerçekleştirilen bir kumpas operasyonu. Güya terör örgütünü ve suç olan fiili övmüşüm, iddia bu. Bizim bir yayınımız üzerine tamamen kurgu, montaj ve iftira üzerine inşa edilmiş bir suçlama kampanyası var.

Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim. 6 gün önce dört soru 4 yanıt programda benim sorulara verdiğim yanıtlardan biri de Ensarioğlu’nun çıkışıydı.

Gündemdeki bu konu üzerine ben de yorumlarımı ortaya koydum Esas olarak neyi söyledim; bir AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatmak istediğini, Apo’ya bir af hazırlığı içinde olduğunu fakat Öcalan tecritte olduğu için bizim yürüyen pazarlığı bilmediğimizi, demokratik ülkelerde infaz yasalarında bu tip katı tecritlerin uygulanmadığını belirten bir değerlendirme yaptım. Ve esas olarak AKP’nin yeni dönemde hem bir af hazırlığı hem de Abdullah Öcalan üzerinden Türkiye’de siyaseti düzenleme girişimini eleştirdim. Bir daha altını çiziyorum; ben yurtsever ve sosyalist bir gazeteciyim. Hiçbir terör eylemini savunmayacağım gibi övmem de mümkün değildir. Övme yok, tam tersi AKP’nin övgülerine ilişkin ironik bir eleştiri var, göreceksiniz.

Geçen hafta salı günü yani 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında yaptığım değerlendirme 6 gün sonra bulunuyor. TELE1’e, bana ve bizim üzerimizden Türkiye’nin demokratik kamuoyuna ve güçlerine yönelik bir saldırı ve kumpasa dönüştürülmeye çalışılıyor.”

Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ tepkisi: Adalet küme düştü, söylenecek söz yok