Avukat Bilgütay Durna, Merdan Yanardağ ile görüşmesini anlattı!

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:41 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:41 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sözleri çarpıtılarak tutuklanmasına itiraz edildi. Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna, itiraz sonrası Yanardağ ile görüşmesini anlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz edildi. Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Durna itiraz sonrası Yanardağ ile görüşmesinin detaylarını anlattı.

Yanardağ’ın tutuklanmasının politik olduğunu belirten avukat Bilgütay Hakkı Durna, “Politik bir tutuklama olduğunu biliyoruz yargılamanın da politik bir zeminde yürüyeceğini biliyoruz. Tahliye kararı çıkmazsa çok büyük bir hayal kırıklığı yaşamayacağını da söyleyeyim. Merdan Yanardağ sonuçların siyasi bir kararla bağlantılı olacağını düşünüyor” dedi.

Ersin Kalaycıoğlu: Yanardağ’ın tutuklanması iktidarın yerel seçim propagandasıyla ilişkili

“HUKUKİ ZEMİNDE OLSA İTİRAZIMIZ OLMAZ”

Durna, Yanardağ’ın çarpıtılan sözlerinin tam halinin soruşturma aşamasında savcılığa sunulduğunu belirterek, “Bir montaj video ile başlatılan soruşturmadan bahsediyoruz. Böyle bir tabloda suçun unsurları oluşmamıştır diye çabalıyoruz. Soruşturma aşamasında kaydı sunduk. Ama buna rağmen karara yansımadı. Olumsuz bir değerlendirme de yapabilirler hukuki bir zeminde olsa itirazımız olmaz. O nedenle diyoruz ki bu dosyadaki delilleri hukuki kriterlerle inceleyin” ifadelerini kullandı.