Merdan Yanardağ: Gönlümdeki Cumhurbaşkanı adayı Korkut Boratav

Yayın tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe 12:20 am - Güncelleme: 1 Aralık 2022 Perşembe 12:20 am

TELE1 ekranlarında yayınlanan 4 soru 4 yanıt programında 5’li çete uyarısının sosyal medya ve bazı haber siteleri tarafından çarpıtıldığını söyleyen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gönlümdeki Cumhurbaşkanı adayı Korkut Boratav’dır dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında yayınlanan 4 soru 4 cevap programında Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylık  tartışmalarına değindi. Yanardağ, “Sosyalistlerin kendi bağımsız adaylarını çıkartması meşru haklarıdır” diyerek,  “Bunu tartışırız. Gerici faşizan rejim tehdidine karşı oyları bölmeyin diyebiliriz. Ama Sosyalistlerin böyle bir hakkının olduğu tartışılabilir mi? HDP’nin böyle bir hakkı vardır. Eğer bir ittifaka almazsanız. HDP’yi terör örgütünün uzantısı gibi görmeye devam ederseniz HDP’nin buna tepki göstermesi doğaldır. Buna rağmen yapmayın diyebiliriz. Ama aday çıkartması doğaldır.” dedi.

Merdan Yanardağ’ın sözleri sosyal medyada çarpıtıldı! Akşener, Babacan Davutoğlu ismi kırpıldı

“GÖNLÜMDEKİ ADAY BORATAV”

5’li çete uyarısının çarpıtıldığını söyleyen  Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkesin gönlünde ideal bir aday vardır. Benim gönlümdeki aday ise Korkut Boratav’dır. Kendisi toplumcu iktisatta bize yol gösteren kılavuzluk eden önemli bir akademisyendir. Hatta parlamenter rejime geçilirse Başbakan adayım ise Erkan Baş.”