Merdan Yanardağ’ın sözleri sosyal medyada çarpıtıldı! Akşener, Babacan Davutoğlu ismi kırpıldı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba 2:49 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2022 Çarşamba 3:46 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın dün akşam “4 Soru 4 Yanıt” programda sarf ettiği sözler sosyal medyada çarpıtılarak yayınlandı. 20 saniyelik videoyla yayılan görüntüler bazı internet sitelerinde de haberleştirdi.

Sosyal medyada dün ilginç bir kampanya geliştirildi. Merdan Yanardağ‘ın “4 Soru 4 Yanıt” programında sarf ettiği ve “Beşli Çete’lerin operasyonu sürüyor” kj’siyle yayınlanan yayından 20 saniyelik video kesildi. Söz konusu video ile Yanardağ’ın CHP içine yapılan anket operasyonu sözleri ve ‘Kılıçdaroğlu’nun Esad’la görüşülmeli’ sözleri çarpıtıldı. Kırpılan videoda Yanardağ’ın “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan herkes beşli çetenin operasyon parçasıdır.” dediği görülüyor.

Fakat yayının tamamı izlendiğinde Yanardağ’ın, daha önce de gündeme gelen 5’li çete operasyonuna karşı uyarı yaptığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş üzerinden bir anket operasyonuna dikkat çektiği net bir şekilde görülüyor. Yanardağ yayında, “Anket rezaletine son verilmesi gerekiyor. Anketlerde CHP içinden iki isim daha çıkıyor. İmamoğlu’nun da Yavaş’ın buna son vereceğini düşünüyorum. Anketlerde başka adayları ölçebiliriz. Akşener, Babacan, Davutoğlu isimleri orada olabilir. Ben karşı değilim. Bunları sorabilirsiniz.” dedi.

Yanardağ yayında özetle şu ifadeleri kullanıyor:

“Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na karşı nasıl bir operasyon yürütüldü. ABD ve batı memnun değil. 5’li çetenin de yürüttüğü bir kampanya var. Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin tek adayı olacağı açıktır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz eden herkes 5’li çete operasyonun bir parçasıdır. Çünkü onlar istemiyor. Asıl sorun CHP’de. Bütün kamuoyu araştırmalarında CHP’den isimler var. Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile başkan olmuş Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu anket sütunlarında yer alıyor. Bir borç gereği İmamoğlu ve Yavaş’ın aday olmadıklarını ilan etmesi gerekiyor. Anket rezaletine son verilmesi gerekiyor. Anketlerde CHP içinden iki isim daha çıkıyor. İmamoğlu’nun da Yavaş’ın buna son vereceğini düşünüyorum. Anketlerde başka adayları ölçebiliriz. Akşener, Babacan, Davutoğlu isimleri orada olabilir. Ben karşı değilim. Bunları sorabilirsiniz.”

Merdan Yanardağ utangaç yandaş Oray Eğin’e yanıt verdi