Meral Akşener’in ABD stratejisi!

Yayın tarihi: 11 Haziran 2024 Salı 12:04 am - Güncelleme: 11 Haziran 2024 Salı 1:47 am

Yılmaz Polat

İYİ Parti’nin ABD’de bir temsilciliği var. Temsilciliğe 2022 yılı Eylül ayında Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla Genel Başkan Danışmanı Bilal Bilici atandı, ve ‘Good Party’ ABD Adalet Bakanlığına resmi kayıt yaptırdı.

İYİ Parti Washington’da resmi temsilcilik açtı

Bilici, Genel Başkan Akşener’in iç ve dış politikasını ABD’de tanıtmk için bir lobi şirketi kiraladı. İYİ Parti ‘ye medya ve stratejik danışmanlık’ sağlayacak, çalışmalarının karşılığında saatine 200 dolara ‘Media Theory LLC’ adlı lobi şirketiyle anlaştı.

Şirketin Başkanı James Kimer, ‘İYİ Parti hakkında ABD’de bilinçlendirmek, ortak stratejik ve politik çıkarların belirlenmesi yoluyla ABD – Türkiye ilişkilerini geliştirmek, İYİ Parti farkındalığını artırmak ve taraflar arasında ortak ilgi alanlarına sahiciliğini sürdürmeye devam ettirip politika alanları belirlemek için faaliyetlerde bulunmak’ gibi görevler üstlendi. Böylece ‘IYI Party Representation to the United States LLC’ şirketi olarak ABD Adalet Bakanlığı’na ‘Akşener ve Parti politikasını’ anlatan bildirimlerde bulunmaya başladı.

Resmi belgelerde Lowens Sandler LLP adlı  Hukuk şirketinin adresi ve Christian Contardo isimli avukatın adı yer alıyor. Contardo’nun etkili bir uzmanlık alanı var.

‘National Intelligence University (M.S. 2015), strategic intelligence’ üniversitesi mezunu. Hazine, Adalet ve İç Güvenlik Bakanlıklarında avukat olarak çalışmış, on yıldan bu yana, ekonomik yaptırımlar, veri gizliliği ve güvenliği ve ulusal güvenlikle ilgili hükümet politikalarına ilişkin derin bilgisi, ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS) incelemeleri, ihracat kontrolü, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) yaptırımları, hükümet soruşturmaları, uyum programları ve küresel işlemlere yönelik potansiyel riskler konusunda müvekkillere etkili bir şekilde danışmanlık yapma becerisine sahip’

Resmi ABD belgelerine göre, ‘IYI Parti destekçilerine, Meral Akşener tarafından yapılan açıklamaların özetlerini ve video kliplerini içeren belgeleri e-postayla’ gönderildi. Sadece Temmuz 2023 bildirimine göre, Ocak-Nisan 2023 çalışmaları için şirkete 15 bin dolar ödendi.

Akşener’in ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına verdiği güçlü destek ve arkasında olduğuna’ ilişkin konuşmalarıyla ‘Erdoğan’ı sert biçimde’ eleştiren konuşmaları ingilizceye çevrilip ABD Adalet Bakanlığı’na gönderildi ve 31 Temmuz 2023 tarihli ‘fara’ ve öteki resmi belgeler arasında yer aldığı görülüyor.

Akşener’in danışmanı Bilal Bilici 15 Mayıs’ta partisinden istifa etti bağımsız oldu.

Meral Akşener’in talimatıyla açılan ‘IYI Party Representation to the United States LLC’ şirketinin temsilcisi olarak hala Bilici görünüyor.

Yeni İyi Parti yönetimi ABD temsilciliğine birini mi atayacak, yoksa Akşener’in ABD politikasıyla yoluna devam mı edecek?

Kaynak: TELE1