Melih Gökçek eski Beşiktaşlı futbolcudan şehit hikayesi uydurdu

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 7:57 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 7:57 am

Görevinden el çektirilen eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Melih Gökçek, Beşiktaş’ın eski golcüsü Aboubakar’a yapılmış bir fotomontaja şehit hikayesi uydurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken Erdoğan tarafından istifa ettirilen Melih Gökçek, o günden sonra AKP’nin sosyal medya ekibine katıldı. Hemen her paylaşımında CHP ve Mansur Yavaş’ı hedef alan Gökçek, bu defa baltayı taşa vurdu.

Beşiktaş’ın eski golcüsü Aboubakar’ın montajlı bir fotoğrafını kullanarak bir şehit hikayesi anlatan Gökçek, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Gökçek, Aboubakar’ın Somali’den gelip Türk vatandaşı olan ve savaşan Abu Bakeroğlu olduğunu iddia etti. Gökçek’in hikayesine göre “Abu Bakeroğlu”, PKK’nın karakol saldırısında şehit düştü.

Melih Gökçek’ten dinozor savunması: Mutlaka birileri bir şey yaptı

HATAYI FARK EDİNCE DANIŞMANINI SUÇLADI

Gökçek, sosyal medya kullanıcılarının paylaşımları ile yaptığı hatayı fark edince paylaşımını apar topar kaldırdı. Daha sonra bir paylaşım daha yapan Gökçek, danışmanını suçladı.

DAHA ÖNCE DE JELİBON REZERVİ AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Gökçek, Sözcü yazarı Muratoğlu’nun “Adıyaman’da iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı” şakasını gerçek sanıp canlı yayında anlatmıştı.

Ankara Masası TV yayınına katılan Gökçek, Muratoğlu’nun “6 milyar dolarlık jelibon rezervi” paylaşımını şu sözlerle aktarmıştı:

“… Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana’da bulduğu 1 milyar. Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama gelmiyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım. (Fake falan olmasın başkanım? sorusu üzerine) Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor.”

Melih Gökçek’ten ‘Jelibon’ savunması! Solcuları suçladı