Meclis’te ‘portakal’ protestosu

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 5:38 pm

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada kürsüye portakal kasasıyla çıktı. Erbay, narenciyecilerin sorunlarını dikkat çekerek, “Rusya ile görüşülmezse, engeller kaldırılmazsa, Hatay’daki, Adana’daki, Mersin’deki, Muğla’daki, Antalya’daki narenciyeciler seneye kesmek zorunda kalacak” dedi ve kasadaki portakalları döktü.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde konuştu. Erbay, “Yaklaşık 60 gündür devam eden bir maraton, 15 Ekim’de Meclis’e sunulmuş. O gün dolar 9,18 liraymış, bugün geldiğimizde 14,50’yi bulmuş. Yaptığınız bütçe daha bugünden maalesef çöktü” dedi.

Erbay, portakalları dökmeden önce şunları söyledi:

“Muğlalı bir narenciye üreticisi ailenin çocuğuyum. Ben bu portakal satıldı o şekilde okudum avukat oldum. Nasip oldu milletimi temsilen buradayım. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. İnsanlar dertli, bu bütçede iş, yok, emekçi yok, köylü de yok. Gübre alamıyor, ilaç alamıyor. Limoncular ağaçlarını kesiyor. Şimdi de sıra narenciyeci de. Rusya ile görüşülmezse, engeller kaldırılmazsa, Hatay’daki, Adana’daki, Mersin’deki, Muğla’daki, Antalya’daki narenciyeciler seneye kesmek zorunda kalacak. Onların selamını size getirdim”

AKP’li Kodaman, CHP’li Bozkurt’un ‘kestane balı’ tepkisinden rahatsız oldu