AKP’li Kodaman, CHP’li Bozkurt’un ‘kestane balı’ tepkisinden rahatsız oldu

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 2:01 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2021 Salı 2:01 pm

AKP’li Erkan Soner Kodaman, CHP’li Çetin Bozkurt’un Esra Erol’un programında söylenen “Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak’tan selamlar” sözüne ilişkin yaptığı paylaşıma tepki gösterdi. Kodaman, Bozkurt’u özür dilemeye çağırdı.

ATV’de yayınlanan Esra Erol’un sunduğu programda, eşinin aldattığı iddiasıyla mikrofon uzatılan adamın “Öncelikle kestane balının diyarı Zonguldak’tan selamlar” sözleri gündem olmuştu. CHP’li belediye başkanı Çetin Bozkurt, bu sözlere ilişkin “Zonguldak saftiriğin birinin lafıyla kestane balı ile ünlü olmuş bir kent değildir. Zonguldak Cumhuriyetin ilk vilayetidir. Zonguldak madenlere 5000 şehit vermiş bir kenttir. Zonguldak on yıllar boyunca tüm ülkenin enerjisini karşılamış bir şehirdir. Zonguldak ile ilgili konuşurken dilinizi ısırın öyle konuşun” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’Lİ KODAMAN RAHATSIZ OLDU

Bozkurt’un sözleri, AKP Gökçebey İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman’ı rahatsız etti. Çetin Bozkurt’un Fehmi Pazarlı için yaptığı paylaşımıyla kestane balını aşağıladığını öne süren Kodaman, CHP’li başkanı bal üreticilerinden özür dilemeye çağırdı.

‘Kestane balının diyarından’ gönderdiği selamla gündem olan Fehmi Pazarlı konuştu