Mansur Yavaş: İGA, ABB’nin logosunu gizledi

Yayın tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi 1:09 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2023 Pazartesi 1:18 pm

YABB Başkanı Mansur Yavaş, depremde hasar gören Hatay Havalimanı pistinin onarılması ile ilgili tartışmaların ardından, “İGA tweet attı, bizim belediyenin logoları yok. Görünmeyecek şekilde uzaktan çekiyorlar. Bunlar ayıp şeyler” dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından pisti kırılan Hatay Havalimanı’nın onarılması için çalışmalar başlamış pist ile ilgili ilk çalışma haberi ise Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan gelmişti. CHP Genel Başkanı ise sosyal medya hesabından “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar” ifadelerini kullanmıştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların moloz toplamak için havalimanına yönlendirildiğini ifade edip, “Provokasyon için paylaşım yapan ‘bilgisiz’ Kılıçdaroğlu’nu kale almayınız” paylaşımını yapmıştı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş konuya ilişkin olarak gazeteci Fatih Portakal’a konuştu. “Biz orada işe başladığımızda İGA’nın veya başka bir kuruluşun iş makinesi yoktu. Olsaydı bizi zaten görevlendirmezlerdi” diyen Yavaş, İGA’nın ABB’nin logoları gözükmeyecek şekilde uzaktan fotoğraf çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaştığını söyledi. “Ayıp şeyler” diyen Yavaş, “Bizim orada olmamızda bir sorun mu var?” diye sordu.

Arama kurtarma köpekleri ayaklarında bandajlarla deprem bölgesinde hayat kurtarıyor