Mahkemenin imar planını iptal ettiği Tokatköy’de bakan temel attı

Yayın tarihi: 5 Kasım 2022 Cumartesi 8:46 am - Güncelleme: 5 Kasım 2022 Cumartesi 8:46 am

Mahkemenin imar planını iptal kararına rağmen AKP’li belediyenin yıktığı Tokayköy’de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişilkiği Bakanı Murat Kurum ‘temel atma töreni’ gerçekleştirdi. Mahallelinin katılmadığı törene belediye çalışanlarının getirildiği iddia edildi.

AKP’li Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy Mahallesi’nde gerçekleştirmek istediği kentsel dönüşüm projesi geçen ay yargıya takılmıştı. Mahkeme, imar planını hukuka uygun bulmadı ve iptaline karar verdi.

Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı planlanan yapıların elektrik, su ve doğalgazı kesilmiş, 22 Ağustos tarihinde AKP’li belediyenin sabah saatlerinde mahalleye gelerek bazı evleri yıkmak istemesi üzerine mahalleli ayağa kalkmıştı. Polisin mahalleliye sert bir şekilde müdahale etmiş, direnenleri gözaltına almıştı. Ardından vatandaşların evleri polis eşliğinde yıkılmıştı.

MAHALLELİ TÖRENE KATILMADI, KURUM ‘RIZALARINI ALDIK’ DEDİ

Mahkemenin iptal kararına karşın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişilkiği Bakanı Murat Kurum ‘temel atma törenini’ne katıldı. Törene mahalleden ise kimse katılmadı.

Kurum konuşmasında “Buradaki vatandaşlarımızın görüşlerini, gönül rızalarını aldık. Hemen projelerimizi hazırladık. Ardından hızlıca harekete geçerek konutlarımızın yapımına başlıyoruz. Tabii bu süreçte vatandaşlarımıza, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kira yardımlarımızı yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi tüm konut ve dükkanlarımızı inşallah 2 yıl içerisinde tamamlayarak siz değerli hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Beykozlu kardeşlerimizin bizden imar ve mülkiyet sorunlarına ilişkin talepleri vardı. Çavuşbaşı, Görele, Çengeldere, Fatih, Yavuz Selim, Baklacı, Çiftlik ve Gümüşsuyu ile İncirköy mahallelerinin imar planlarını onayladık. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Bakanlığımızın yetki alanlarındaki bölgelerde imar planlarının yüzde 95’ini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. İnşallah en kısa sürede Beykoz’da imar problemini tamamen çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sözlerine, “Belediye Başkanımız, ilçe başkanlarımız buradalar. Cumhur İttifakı’nın AK Partimizin yine Milliyetçi Hareket Partimizin kıymetli ilçe başkanları, yine. Teşkilatımızın değerli başkan yardımcıları buradalar. Emlak Konut Genel Müdürümüz yine Yönetim Kurulu Başkanımız genel müdürlerimiz ve. tabii ki kıymetli Beykozlu kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler, kıymetli kardeşlerim hepinizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle selamlıyorum.” ifadeleriyle başladı

BELEDİYE ÇALIŞANLARI GETİRİLDİ İDDİASI

Bölgedeki yurttaşların katılım göstermediği program için belediye çalışanlarının görevlendirildiği iddia edildi. Beykoz Belediyesi’ne ait personel servisleri, bölgede insanları indirdi.

Tokatköy’e yıkım operasyonu! Kapıyı kırıp gözaltına aldılar