Maden faciasında hayatını kaybeden işçi 1 hafta önce uyardı iddiası

Yayın tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi 5:16 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2022 Cumartesi 5:16 pm

Bartın’daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden Şuayip Okul’un akrabası Okul’un kendilerine bir hafta önce havalandırmanın bakım zamanı geldiğini ancak yapılmadığını söyledi.

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. Yaralı kurtarılan 11 işçinin tedavilerine ise devam ediliyor. Patlamanın nasıl gerçekleştiği ve kesin bulguların araştırılmasının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Patlamada hayatını kaybeden madencilerin yakınları Sözcü’den Fırat Fıstık’a konuştu, konuştu. 28 yaşındaki Şuayip Okul’un akrabası:

“Şuayip evliydi, iki çocuğu vardı. 5-6 yıldır çalışıyordu. İyi çocuktu, çok temiz delikanlıydı. Bölge zaten maden bölgesi. Madene girmesi onun için sevinç kaynağıydı, çalışmak zorundaydı. Ülkedeki ekonomik durum da ortada. Çoluk çocuğu var. Herkesin durumu ortada. Herkes maden altına girip çalışmak zorunda kalıyor tabi. Tabii ki olayın araştırılması gerekiyor. Yeraltı işini biz anlamayız ama yeğenimizin söylediğine göre havalandırmaların bakım zamanı gelmişti. Daha sonraya bırakmışlar bunu. Bize bir hafta önce söylemişti.”

Türkiye yasta! Bartın’daki faciada 41 madenci yaşamını yitirdi

 

“ENES SÖZLENMEYE HAZIRLANIYORDU”

Enes Aydın’ın akrabası Sabahattin Aydın:

“Bir şey bilmiyoruz ki, bir şey diyecek halimiz yok. Akla gelmeyen bir şey. İhmalden kaynaklı büyük ihtimalle. Daha önce de kazalar oldu burada ama yakınlarımızdan böyle bir şey olmamıştı. Enes yakın bir zaman sonra evlenecekti. Söz kesilmek üzereydi. Zaten kız arkadaşı da cenazenin başında bekliyor. Sakin bir çocuktu. Kimseye karışmazdı. Fakirin elinden tutardı, yardım ederdi. 4 yıldır madende çalışıyordu. Babası da vefat etmişti. Bir kardeşi daha var, üniversitede okuyan. Geçinmek için madende çalışıyordu.”

Maden faciasının ardından Sayıştay tartışması