LeMan’dan yasaklar kapağı: Aynur Doğan, festival, İnek Bayramı…

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:13 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:16 am

LeMan bu haftaki kapağına AKP’li belediyenin konserini iptal ettiği sanatçı Aynur Doğan’ı ve Eskişehir’de iptal edilen festival ile Ankara’da İnek Bayramı’na soruşturmayı taşıdı.

Mizah Dergisi LeMan, bu haftaki kapağına AKP’li Derince Belediyesi’nin konserini iptal ettiği sanatçı Aynur Doğan’ın iptal edilen konserini ve Eskişehir’de Anadolu Fest’i taşıdı.

LeMan kapağınd, şu ifadelere yer verildi: “Bir hafta içinde Eskişehir’de Anadolu Fest, Kocaeli’nde Aynur Doğan konseri iptal oldu. Ankara’da İnek Bayramı’na adli ve idari soruşturma açıldı. CHP Lideri Twitter paylaşımında şöyle tepki gösterdi: Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara.”

CHP’li vekil ‘Dar Hejiroke’yi Meclis’te söyleyerek Aynur Doğan’a destek verdi

Kocaeli’nde AKP’li Derince Belediyesi, Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan konserinin iptal edildiğini açıklamış. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” denilmişti.

Eskişehir Valiliği de 12-15 Mayıs tarihlerinde Teoman, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Levent Yüksel ve Yeni Türkü gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Anadolu Fest ismindeki müzik festivalinin hemen öncesinde ildeki toplu etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklama kararı almıştı. Tepki çeken kararın ardından festival 9-12 Haziran tarihlerine ertelenmişti.

Ankara Üniversitesi’ne ise Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) kutlanan İnek Bayramı’nda bir öğrencinin imam kılığında yaptığı İnek Duası’yla ilgili disiplin ve adli inceleme başlatılmıştı.

Mizah Dergisi Leman’ın Aynur Doğan’a yer verdiği bu haftaki kapağı şöyle:

Aynur Doğan konseri iptal edildi, siyasiler ses yükseltti