Kuryeyi köpek dışkısına oturtmaya çalışan İpek Hattat’a bir dava daha açıldı

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 12:08 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 2:17 pm

İpek Hattat, tableti ikinci kez arızalanınca evine gönderilen kuryeyi alıkoymuş, köpek dışkısına oturtmaya zorlayarak küfür ve hakaret etmişti. Hattat’a bir dava daha açıldı.

Sabah’tan Dilek Yaman Demir’in haberine göre Hattat hakkında, kuryeye karşı işlediği suçtan yargılaması yapılırken bir de kuryenin patronu Halil Cömert’e hakaret ve tehditler savurduğu iddiasıyla dava açıldı.

Hattat ise “Suçlamayı kabul etmiyorum. Benim de tarafıma iftira atılıp hakaret ve tehditte bulunuldu. Ayrıca dolandırıldığım için de şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme yargılama sonrası Hattat’a, Cömert’e karşı hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle 90 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmederken, ‘tehdit’ suçundan ise 30 gün para cezası verildi.

Mahkeme cezasında indirim yapılan Hattat’a, 50 gün hakaret ve 20 gün tehdit suçundan verilen adli para cezası için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

“ABİ BURADA SORUN VAR”

Yargılamada patron Halil Cömert, şu ifadeleri kullandı:

“Tabletin tamiri yapıldı. Sağlam bir şekilde şoföre teslim ettik. Bir gün sonra tablet bozuldu diye arandık. Ben de getirildiği takdirde tamirin yapılacağını söyledim, ‘Hayır siz gelip alacaksınız’ dedi. Toplantıdaydım, elemanım aradı beni, ‘Abi burada sorun var” dedi.”

“Arkadan ‘Bunlar dolandırıcı’ sesleri geliyordu. Ben de ‘Çık gel’ dedim. Sonrasında defalarca aradım fakat Renas’a ulaşamadım. Hattat, ‘Yiyorsa karşıma çık, dolandırıcı’ diyerek hakaret ve tehditler savurdu. Şikayetçiyim.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sarıyer’de ikamet eden cemiyet isimlerinden İpek Hattat, iddiaya göre tableti ikinci kez arızalanınca evine gönderilen kuryeyi alıkoymuş, köpek dışkısına oturtmaya zorlayarak küfür ve hakaret etmişti.

O günlerde olayı anlatan Kurye Renas D., “Zorla beni içeri alıp, üzerime kapıyı kilitlediler. İpek Hattat ve sevgilisi beni evlerinde alıkoydular. Beni köpek dışkısına oturtmaya çalıştılar. Ben patronumu beklerken, bana ‘Git köpeğimin işediği yerde otur’ dedi. İpek Hattat alkol kokuyordu. İpek Hattat bana şiddet uygularken sevgilisi alkol veriyordu. Şu an serbestler” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan davada ‘hürriyeti tehdit’, ‘mala zarar verme’, ve ‘hakaret’ suçlarından toplam 1 yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Kuryeye işkence eden İpek Hattat’tan ‘yok artık’ dedirten teklif

İpek Hattat skandalı! Kuryeyi eve kapatıp işkence etti