Kulis! HDP’de eş başkanlık için iki isim öne çıkıyor

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 6:49 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 6:49 pm

Seçimler sonrası kongre kararı alan HDP’de Pervin Buldan ve Mithat Sancar sonrası eş genel başkanlık için iki ismin öne çıktığı belirtiliyor.

Yeşil Sol Parti çatısı altında girdiği seçimlerde istediği sonuca ulaşamayan HDP’de, seçimlerin ardından başlatılan ‘değerlendirme ve özeleştiri’ süreci devam ediyor. Parti kurulları toplantılarında önümüzdeki süreçte ne yapılması gerektiğine karar verirken, eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeni dönemde aday olmama kararı aldıklarını açıkladı.

Sedat Bozkurt: Kılıçdaroğlu kesin aday, kurultay ertelenebilir

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in kulis haberine göre HDP’de yeni eş genel başkanları için ise kulislerde iki isim öne çıkıyor. Bu isimler Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ile Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş…

HDP Grup Başkanvekili olarak önceki dönemde görev yapan Beştaş hakkında siyasi yasak talep ediliyor ancak buna rağmen ismi eş genel başkanlık için yüksek sesle dillendirildiği öne sürülüyor.

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ VE CENGİZ ÇİÇEK

Buldan ve Sancar hemen istifa ederlerse 45 gün içinde zorunlu olarak parti kongreye gidecek. İki liderine bu zorunluluğa takılmamak için hemen istifa etmediği belirtiliyor. Fakat ‘özeleştiri süreci’ tamamlandıktan sonra kongre toplanacak ve yeni eş genel başkanlar belirlenecek.

MYK’YA ‘SİYASİ YASAK’ AYARI ÇEKİLECEK

Haberde partideki değişimin sadece eş genel başkanlarla sınırlı olmayacağı, Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) bulunan isimlerin büyük çoğunluğunun da değişmesinin beklendiği belirtildi. HDP hem kapatma davası ile muhatap hem de birçok isim için siyasi yasak talep ediliyor. Bu yüzden yeni kurullar belirlenirken “siyasi yasak” dikkat edilecek önemli konulardan birisi olacak.

Kadir Şeker tahliye edildi