Sedat Bozkurt: Kılıçdaroğlu kesin aday, kurultay ertelenebilir

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 6:10 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 6:31 pm

TELE1’e konuk olan gazeteci Sedat Bozkurt, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrılarını değerlendirirken “Kılıçdaroğlu kesin aday, kurultay yerel seçim sonrasına ertelenebilir” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi sonrası CHP’de ‘değişim’ sesleri yükselirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar partinin başında olacağı iddia ediliyordu. Gelişmeler sonrası toplanan CHP Parti Meclisi’nden (PM) kurultay kararı çıktı. Olağan kongre için planlanan tarihin ekim ayı ortası olduğu belirtildi.

Kurultay kararının ardından Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı merak edilirken, gazeteci Fatih Altaylı bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu’nun ‘çok güvendiği isimlerle’ bir araya geldiğini belirterek “Bu benim ilk ve son Cumhurbaşkanlığı adaylığımdı. Bir daha Cumhurbaşkanlığı dahil, herhangi bir pozisyona aday olmayacağım. Ne zaman yapılırsa yapılsın bir dahaki seçimde aday ben değilim. Böyle bir niyetim de, arzum da yok” dediğini aktardı.

TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Habere Doğru’ programına konuk olan tecrübeli gazeteci Sedat Bozkurt ise konuyla ilgili “Kılıçdaroğlu kesin aday, kurultay yerel seçim sonrasına ertelenebilir” dedi.

‘BİR STRATEJİ YÜRÜTÜYOR’

CHP’deki kurultay sürecini de değerlendiren Bozkurt şunları söyledi: “Kurultayın yerel seçimler öncesinde olma ihtimali var ama yerel seçimler sonrası olma ihtimalini daha olası görüyorum. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu bir strateji yürütüyor; yerel seçimlerden başarıyla çıkarak kurultaya çıkmak istiyor. Daha rahat bir kurultay geçirmek istiyor. Kılıçdaroğlu ekimde de kasımda da yapılsa kurultayda her türlü aday. CHP’nin iç dinamiklere bakıyorum kazanması da yüksek bir aday. Kurultay delegeleri belirlenecek, o isimlerin kimlerin olduğuna bakılırsa dengeleri hesaplayabilirsiniz. CHP buna müsait bir parti. Bu kurultay zaten ertelenmiş bir kurultay. Yerel seçimler nedeniyle de büyük kurultay ertelenebilir mi? Ben Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede de hissettim. Çünkü takvim sıkışırsa yerel seçimlerde motivasyonu bozar mı düşüncesi var. Bir de CHP’nin kurultayları sancılı geçer. Yine çarşaf listeyle gidilirse kurultay çok gergin geçer ve bu gerginliği hesap edemezsiniz. Buna tanık olabiliriz ve bu durum yerel seçimlere de yansıyabilir. Bunu bir denkleme kurduklarında kurultayın tarihine karar vereceklerdir.

Kılıçdaroğlu hakkında çarpıcı iddia! “Bir daha aday değilim”

‘İSTİFAYA ÇAĞIRABİLİRSİNİZ AMA…’

Bozkurt, Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrılarına ilişkin ise şöyle dedi: “14 Mayıs’tan önce ‘dede, kahraman’ diye yazılan bir Kılıçdaroğlu vardı; 28’inden sonra ‘Bir an önce çek git’ diyen benim zübük olarak adlandırdığım gazeteciler vardı. ‘İstifa ederek tarihe geç’ diye yazmaya başladılar. İstifaya çağırabilirsiniz ama yeni bir şey de önermelisiniz. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi eleştiriden azade değil; başarısız mı? Kaybetmiştir ve Millet İttifakı ile beraber başarısız oldular bu net. 29’unun sabahında bir Türkiye turuna çıkıp yüzde 48’e teşekkür edebilirdi. Kolay bir iş değil ama yapabilirdi.”

Karayalçın, Kılıçdaroğlu ile görüştü: İstifa sezmedim

Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda yeniden aday