Kızı ve torunları depremde kaybolan kadın Erdoğan’a isyan etti: Ben bir diş, bir kemik istiyorum

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 6:53 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 7:02 pm

Aksaray’a miting için gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans’ın enkazından kızı ve torunları çıkartılmayan Suna Öztürk’ün isyanıyla karşılaştı. Kızının ve torunlarının akıbetini soran Öztürk, “Çıkartın artık ya. Ben bir diş, bir kemik istiyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting için Aksaray’daydı. Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında Suna Öztürk isimli bir anne Kahramanmaraş merkezli depremlere Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans’ta yakalanan kızı ve torunlarının akıbetini sormak istedi. Öztürk Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün yanında metrelerce koştu. Güvenlik tarafından durdurulan Öztürk ağlayarak kızı Tuğba Koşar ile torunları Mustafa Kemal Koşar ve Mehmet Akif Koşar’ın akıbetini sordu.

Kayıp yakınları Rönesans Rezidans’ın önünden seslendi: Verilen önergeler neden reddediliyor?

Erdoğan’ın içinde bulunduğu konvoy durmadan yoluna devam ederken Öztürk, “Bulun benim çocuklarımı. Ölüyüm, ölüyüm. Bulun benim çocuklarımı, niye kaçıyorsunuz” diye feryat etti.

Erdoğan’ın korumaları tarafından durdurulan Öztürk kızı ve torunları için şu sözlerle isyan etti:

“Bulun benim çocuklarımı. Ölüyüm ölüyüm! Bulun benim çocuklarımı. Niye Cumhurbaşkanı bulmuyor? Bulun benim çocuklarımı niye kaçıyorsunuz? Niye çocuklarımı bulmuyorsunuz yeter artık! Bir yıl oldu Allah kahretsin. Cumhurbaşkanı’ndan medet bekliyorum. Nerede geldi gidiyor yok. Bir buçuk yıl oldu ya. Bulun artık benim çocuklarımı, o molozların çakılların içerisinden çıkartın.”

“BİR DİŞ BİR KEMİK İSTİYORUM”

“Bu mu insanlık? Çıkarıp teslim etmiyorlar bana. Cumhurbaşkanı diye bekledim saatlerdir. Bana neden Cumhurbaşkanı yardımcı olmuyor? Yeter artık. 147 kişi kayıp, bulun artık benim çocuklarımı. Ben bittim artık tükendim. 147 tane insan, 3 çocuk molozların içerisinde kaldı. 53 kişi kayıp, 38 çocuk kayıp. Böyle insanlık olmaz! Cumhurbaşkanım duy benim sesimi, duy artık bizi. Yel gibi gidiyor, sabahtan beri beni görüştürmediler. Rönesans Rezidans enkazının altında kaldılar. Çıkartın artık ya. Ben bir diş, bir kemik istiyorum. Ben de Aksaraylıyım, bu toprağın evladıyım. Ben çocuklarımı okuttum, öğretmen oldu gittiler oraya.”

 

Kaynak: TELE1