Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası kapatılan restoran hakkında flaş karar

Yayın tarihi: 30 Aralık 2022 Cuma 8:25 am - Güncelleme: 24 Şubat 2023 Cuma 5:18 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri ziyaretinde yemek yediği Sinan Chef isimli restorana verilen 10 gün süreyle kapatma cezası iptal edildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’de gittiği Sinan Chef isimli restorana verilen 10 günlük kapatma cezasında geri adım atıldı. İşletmenin BirGün’e verdiği bilgiye göre, restorana “sigara” gerekçesiyle verilen kapatma cezası iptal edildi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu: Aday önemli değil nitelikleri önemli

NELER YAŞANMIŞTI?

Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’ye ziyareti kapsamında kanaat önderleriyle toplantı düzenlediği ve yemek yediği Sinan Chef isimli restorana, “sigara” gerekçesiyle 10 gün kapatma ve 16 bin lira idari para cezası verilmişti.

Yılbaşı öncesi verilen cezayı, mekanın sahibi Sinan Yavuz, restoranın Instagram hesabından paylaştığı videoyla duyurmuştu. Yavuz, restoranın 8 Ocak’ta açılacağını ve 400 kişilik rezervasyonları iptal ettiklerini açıklamıştı.

Sinan Yavuz, iş yeri önünde çalışanlarla birlikte yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Sinan Chef olarak birşey açıklamak zorunda kaldık. İşyerimizde sigara cezası yemişiz. Sigara cezasından dolayı 10 gün kapatma cezası geldi. Şu an ekibimle beraberiz, 10 gün istirahat ediyoruz. Ekibimin maaşını elimden dağıtacağım bu ay. 400 kişilik bir rezarvasyonumuz vardı. Bütün misafirlerimiz tek tek aranarak özür dilenecek.”

TEKZİP METNİ:

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR.

No 02569

30.12.2022 tarihli Gazete Duvar adlı yayın sayfasında “KILIÇDAROĞLU’NUN ZİYARETİ SONRASI KAPATILAN RESTORAN HAKKINDA FLAŞ KARAR” başlıklı haber kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıcı ifadeler içermektedir.

“İlçemiz sınırları içerisinde 4207 sayılı kanunun 2. maddesinin ilgili fıkraları gereği “Kapalı Alanda Tütün Ürünü Tüketilmesine ilişkin Yasakların Uygulanması ve Tedbirlerin Alınması ile ilgili Yükümlülüklerin Yerine Getirilmemesi Hususunda” denetimler yapılmaktadır. Bu kapsamda Talas Yukarı Mahalle Şehit Komandolar Caddesi No:176/2 adresinde faaliyet gösteren Sinan Chef Restoran’da aşağıdaki tarihlerde yapılan denetimlerde; 06.11.2022 tarihinde ilk ihlalin, 11.11.2022 tarihinde ilk ihlalin birinci tekerrürü, 19.12.2022 tarihinde ilk ihlalin ikinci tekerrürü ve 27.12.2022 tarihinde ilk ihlalin üçüncü tekerrürü tespit edilmiştir. Söz konusu Sinan Chef Restoran adlı işletmenin ticari faaliyeti, Talas Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün 28.12.2022 tarihli ve E.1403 sayılı yazısıyla belirtilen 4207 sayılı Kanun’un 5. Maddesinin 16. fıkrasındaki “Bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü hâlinde idari para cezası bir kat; ikinci tekerrürü hâlinde iki kat artırılarak verilir. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılır.” ifadelerine istinaden 10 (On) gün süre ile durdurulmuştur. İlçemizde sigara ve nargile denetimleri ilçe sağlık müdürlüğü, ilçe emniyet müdürlüğü, ilçe tarım müdürlüğü ve zabıta personelinden oluşan denetim komisyonu tarafından yapılmakta ve cezai müeyyide uygulanmaktadır. Cezanın Talas Belediyesi tarafından kesildiğini iddia eden ve bunu CHP Genel Başkanının söz konusu işletmede yemek yemesiyle bağdaştıran haberiniz gerçeği yansıtmamaktadır. Bahse konu restorandaki sigara denetimleri, yukarıda tarihleri de verildiği üzere; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinden çok önce başlamıştır ve rutin şekilde devam etmiştir. Bütün bunlara rağmen mükerrer şekilde aynı suçu işlemeye devam eden Sinan Chef Restoran için komisyondan, ilgili kanun gereği kapatma cezası çıkmıştır. Bu Talas Belediyesi’nin aldığı bir karar değildir ve de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun orada toplantı yapmasıyla kesinlikle bir ilgisi yoktur.”

Bu tarz asılsız haberlerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmış ve yanlış yönlendirilmiştir.

Söz konusu haberle ilgili olarak Talas Belediyesi ile ilgili bu tarz haberler yapan gazetenin sorumluları hakkında gazetenin üst kuruluşları ve Basın İlan Kurumu’na başvurulacağı kamuoyunun bilgisine saygı ile arz olunur.