Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘marjinal’ yanıtı: İnsanda biraz ahlak, erdem olur

Yayın tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı 1:43 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 2:20 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akbelen’deki orman katliamı hakkında konuşan CHP genel başkanı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akbelen’deki vatandaşlara ‘marjinal grup’ çıkışına tepki göstererek “Utanmadan sıkılmadan ağacı koruyanı ormanı koruyanı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak olur biraz erdem olur biraz insanlık olur. Bir avuç kişiye çalışıyorlar onlar marjinaller. ” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan önce kürsüye Akbelen direnişinin sesini Ankara’ya taşımak için Necla Işık çıktı. Işık, Akbelen’deki direnişe çağrı yaparak, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” dedi. Işık, “Toprağımız için buradayız, Türkiye için buradayız” ifadelerini kullandı. Işık, “Akbelen için bugün burada ne yapacaksınız, onun için buradayım” dedi. Işık’ın konuşması, CHP’li vekillerce ayakta alkışlandı.

Kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu Akbelen’deki orman katliamına tepki göstererek ” Eğer toprak elinizden alınıyorsa bilin ki vatan elinizden alınıyor. 2019’dan beri mücadele ediyorsunuz. Hep seçimi beklediler. Seçimi hile hurdayla aldılar. O ağaçların nasıl yıkıldığını hep beraber gördük. ” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akbelen’deki orman katliamına karşı mücadele eden vatandaşlar için kullandığı ifadeleri tepki gösteren Kemal Kılıçdaroğlu “Utanmadan sıkılmadan ağacı koruyanı ormanı koruyanı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak olur biraz erdem olur biraz insanlık olur. Bir avuç kişiye çalışıyorlar onlar marjinaller.” dedi.

Akbelen için direnen İkizköylüler Ankara’ya ulaştı, Meclis olağanüstü toplanıyor

Kılıçdaroğlu grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:

Bugün bizim içinde Türkiye için de özel bir gün. Parlamento da zaten bu özel gün için toplanıyor. Güzel Türkiye’mizin bir bölümünde yılların emeğini vermiş çoluğunun çocuğunu büyütmüş büyüklerinin mezarlarının olduğu güzel bir coğrafyada insanlar topraklarına sahip çıkma istiyorlar. Eğer siz toprağınıza sahip çıkıyorsanız vatanınıza sahip çıkıyorsunuz.. toprağın olmadığı yerde vatan olmaz. Necla hanım dedi ki arıcılık yapıyorum. Ormanın olmadığı yerde arı balı nereden yapacak.

Eğer toprak elinizden alınıyorsa bilin ki vatan elinizden alınıyor. 2019’dan beri mücadele ediyorsunuz. Hep seçimi beklediler. Seçimi hile hurdayla aldılar. O ağaçların nasıl yıkıldığını hep beraber gördük.  Ormana baktığınızda ayrı bir hayat görürsünüz. Ormana baktığınızda içinizde bir şeylerin kıpır kıpır olduğunu görürsünüz. Ormanın içine girdiğinizde içinizde bir huzur olur. Ama o alana baktığında talan edilen bir ormanın ülkeyi ne hale getirdiğini görürsünüz. Ve yıkılan kesilen ağaçlar. Orman sadece ağaç değildir ayrı bir hayatı vardır.

Arısından kurdundan kuşuna kaplumbağasına  her türlü canlı vardır ormanda. Siz aslında orada tamamen hayatı yok ediyorsunuz. Ve siz Paris iklim Anlaşmasını imzalamış kömür ile üretilen santralleri kapatacaktınız. Meclisten geçmiş. Ama buna rağmen yoluna devam diyorlar. 5’li çeteler Saray’dan güç alarak asker ve polisi de size karşı kullanıyorlar. Aslında onların size karşı bir tavrı yok onlar sadece emir kulu. Asıl talimatı verenler suçlu burada.

Meclis Akbelen için olağanüstü toplanıyor! Ağaç kesimine direnen köylüler izleyici olarak katılacak

Bakın bir şey daha… Allah’ın güneşi bedava elektriğe ihtiyacına varsa bedava. Doğalgaz kömür için para ödüyorsunuz. Akaryakıt için para ödüyorsunuz Allah’ın güneşi bedava güneş panellerini kurarsınız doğayı neden tahrip ediyorsunuz.  Akbelen aslında bir Türkiye’dir. O güzel doğanın yüzde 70-80’i maden arama ruhsatı verilmiş talan o kadar hazırlar ki. Dilimde tüy bitti. Bu ülke 5’li çetelerle mi yönetilecek yoksa yaslarla mı yönetilecek.

ERDOĞAN’A YANIT

Utanmadan sıkılmadan ağacı koruyanı ormanı koruyanı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz ahlak olur biraz erdem olur biraz insanlık olur. Bir avuç kişiye çalışıyorlar onlar marjinaller. Elinizde çiçeklerle geldiniz. Orman olmasa onlar da olmaz. Vazoda balkonda yetiştirebilirsiniz. Önemli olan o çiçeğin kendiliğinden büyümesidir. Orman sadece ağaç değildir. Orman aynı zamanda nefes almaktır. Kömür bacalarından çıkan dumanı koklamak mı daha güzel yoksa ormanın güzel havasını koklamak mı daha güzel.

Erdoğan Akbelen’deki ağaç katliamını savundu!

“GÖZLERİNİ DOLAR BÜRÜMÜŞ”

2013’te Hacettepe Üniversitesi’ne Akbelen için bir rapor hazırlatıyorlar. Raporda diyor ki, sakın yapmayın, Bodrum susuz kalır. Bunlar raporu da dinlemiyorlar. Gözlerini dolar bürümüş. Bu kadar kendi coğrafyasına ihanet eden bir hükümet hiç görmedim.

Akbelen’de büyük buluşma! Sanatçılar söyledi, İkizköylüler oynadı

“HAYIR DİYE OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLUR”

Cumhur İttifakı’nı oluştan partilerin vicdanlı milletvekillerine çağrı yapalım. Benim duyduklarımı siz de duyun bakın bakalım ne oldu orada Bu çağrıyı bugün burada yapalım. Ama adım gibi biliyorum. Genel Kurul salonuna gelmeyecekler. Dışarda koridorda duracaklar kapının önünde bekleyecekler. Melis’te çoğunluk sağlanırsa koşa koşa içeri girecekler. ‘Hayır’ diyecekler. Hayır diye oy verirseniz iki elim yakanızda olur. Ağacı vatanını seven ‘Hayır’ diyemez. Bu sıradan bir olay değil. Ama bu bir toplam meselesi bu bir vatan meselesi.

Eğer santrallerde filtreler de yetersiz de ektiğiniz üründen tat alamazsınız. havanın  nasıl kirlendiğini göreceksiniz. O yüzden sizin hakkınızı hukukunuzu savunmak benim ve arkadaşlarımın görevidir. Asla unutmayın siz hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Hakkınızı savunun…

Talan hırsı Akbelen’den sonra Kozak Yaylası’na göz dikti!