Meclis Akbelen için olağanüstü toplanıyor! Ağaç kesimine direnen köylüler izleyici olarak katılacak

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 5:56 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 5:56 pm

Akbelen’de ağaç kesimine direnen İkizköylüler, Çamköylüler, Karacahisarlılar ve çevreciler TBMM’deki Genel Kurul’a izleyici olarak katılacak.

TBMM Genel Kurulu, CHP, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin çağrısı ile yarın toplanıyor. Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimine direnen köylüler ve çevreciler de Genel Kurul’a izleyici olarak katılacak.

“AKBELEN’İ KURTARACAĞIZ HEP BİRLİKTE”

TBMM’deki toplantıya katılmak üzere Muğla’dan yola çıkan köylüler ve çevreciler sosyal medyada video paylaştı. İkizköylü Necla Işık, “Limak ormandan gidene kadar biz burayı terk etmiyoruz. İkizköylüler, Çamköylüler ve Karacahisarlılar olarak Meclis yoluna, Ankara yoluna düşüyoruz. Akbelen’i kurtaracağız hep birlikte” dedi.

YETER SAYISINA ULAŞILIRSA GENEL GÖRÜŞME AÇILACAK

TBMM Genel Kurulu’nda yarın toplantı yeter sayısına ulaşılması durumunda gündeme ilişkin müzakereler yapılacak ve bu müzakerelerin sonunda genel görüşme açılıp açılmamasına işari oylama yoluyla karar verilecek. 151’den az olmamak şartıyla oylamaya katılanların salt çoğunluğunun sağlanması halinde, genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin yapılacağı gün, özel gündem olarak Danışma Kurulu’nca tespit edilecek. İki günden az, 7 günden fazla olmamak kaydıyla genel görüşme için gün belirlenecek.