Akbelen’de büyük buluşma! Sanatçılar söyledi, İkizköylüler oynadı

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2023 Pazar 9:58 am - Güncelleme: 6 Ağustos 2023 Pazar 6:52 pm

Akbelen’e direnişin 16’ncı gününde Türkiye’nin birçok bölgesinden çevreciler akın etti. Yoğun GBT kontrolleri nedeniyle geç yapılan buluşmaya ünlü isimler de katıldı. İkizköylüler sanatçı Tolga Çandar’ın çaldığı şarkılar eşliğinde zeybek oynadı.

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin maden sahası için ağaçların katledilmesini önlemek isteyen köylülerin direnişine destek büyüyor. Direnişin 16’ncı günü olan “Akbelen Büyük Buluşması” adı altında yapılacak olan eyleme ülkenin dört bir yanından yaşam savunucuları geldi.

İZMİR’DEN GELEN DİRENİŞÇİLER DURDURULDU

Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesilmesini protesto etmek üzere “Büyük Buluşma”ya katılmak için İzmir’den Muğla’ya yola çıkan yurttaşlar, Milas’a 50 kilometre kala ve Milas’a girdikten sonra 3 çevirme noktasında durduruldu.

Milas’a girerken jandarmanın kontrol noktasından geçen yurttaşlar duruma tepki gösterdi. Yurttaşlardan biri jandarma görevlilerine “Gücünüz bize mi yetiyor? Biz bu ülkenin doğasını, toprağını, taşını, ağacını korumak için gidiyoruz. Bize engel oluyorsunuz burada. Ayıp” dedi. Milas’a girdikten sonra ise bu sefer de polisin çevirdiği yurttaşlara GBT kontrolü yapıldı. Bu kontrolden de geçen yurttaşlar bu sefer de şoförün evraklarının kontrol edilmesi için Milas Ören Yolu üzerinde durduruldu. Doğaseverler, bu kontrolün ardından yolculuklarına devam edebildi.

Ormanda eylem için bir araya gelen yurttaşlar, “Yurdunu, suyunu, ormanlarını seven buraya gelsin. Biz mücadeleden vazgeçmiyoruz, Akbelen Ormanı’nı koruyoruz” dediler.

ÜNLÜ OYUNCULAR DA AKBELEN’DE

Cumhuriyet’in haberine göre, ünlü oyuncu Mert Fırat ile Levent Üzümcü de Akbelen’de gerçekleşen ‘Büyük Buluşma’ için alana gitti.

Yurttaşlar ve yaşam savunucuları, İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan ‘Büyük Buluşma’ çağrısı için akın akın bölgeye giderken ortalık şenlik alanına döndü.  Sanatçı Tolga Çandar’ın saz çalıp şarkı söylediği anlarda bölgede bulunan yurttaşların zeybek oynadığı anlar kameralara yansıdı.

 

İkizköy Çevre Komitesi sosyal medya hesabından açıklama yaparak, eyleme çağrıda bulunmuş, yapılan açıklamada, “4 yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı’ndan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz’da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmedik. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Tüm yurttaşları 6 Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz” denilmişti.

Talan hırsı Akbelen’den sonra Kozak Yaylası’na göz dikti!