Erdoğan Akbelen’deki ağaç katliamını savundu!

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 7:21 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 8:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akbelen direnişini hedef aldı. Erdoğan, “Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, sadece işimize bakıyoruz. Fitne yelkenlerini şirirmek isteyenler her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” dedi. Erdoğan öte yandan fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, fındık fiyatları Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Saray’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 3,5 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirilen ağaç katliamında direnen köylüleri ‘marjinaller’ diyerek hedef aldı. Katliamı savunan Erdoğan, “Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, sadece işimize bakıyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Güney Ege’de kullanılan elektriğin neredeyse 3’te 2’sini üreten Akbelen Termik Santralı ülkemiz için milli bir değer konumundadır. Santralımızın kaynağını azalttığı için kömürle faaliyetine devam etmesi gerekiyor. Avrupa’nın hiçbir yerinde kömürle üretimin artılmasına karşı çıkılmazken, Türkiye’de ağaç sevgisi adında provokatif eylemler yapılmaktadır. Ülkemizin ormanlarının arttığı ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak açıklanmıştır. Kampanyaları ağaç sevgisiyle izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor, sadece işimize bakıyoruz.”

“FİTNE YELKENLERİNİ ŞİŞİRMEK İSTEYENLER HÜSRANA UĞRAYACAK”

“Fitne yelkenlerini şirirmek isteyenler her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Bunlar kabusla uyanmaya mahkumdur. Seçimleriz üzüerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet hala sandığın iradesini kabul etmiyor. Her gün yeni adaylar çıkarıyorlar. İstediğiniz kadar aday çıkarın. Bu millet kimi nereye oturtacağını biliyor. Türkiye’nin en büyük talihsizliği basiret yoksunu bir muhalefet olmasıdır. Birbirlerini gırtlaklayanların bencilliği asla unutulmayacaktır.”

FINDIK ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Erdoğan, konuşmasında fındık alım fiyatlarını da açıkladı. Fındık alım fiyatı; Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendi.

Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandı. Fındığın ihracatımıza yıllık katkısı 2 milyar doları buluyor. Bu sene 125 tonluk bir rekolte bekliyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi’ni üreticileri korumak için yeniden görevlendirdik.Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Revant için 82,50 TL olarak belirlendi.Alımlarda kilogram başına 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Meclis Akbelen için olağanüstü toplanıyor! Ağaç kesimine direnen köylüler izleyici olarak katılacak