‘Kılıçdaroğlu’na ‘geçmiş olsun’ diyen bakanlar Külliye’den arandı’

Yayın tarihi: 28 Ekim 2021 Perşembe 7:36 am - Güncelleme: 28 Ekim 2021 Perşembe 7:39 am

Eski AKP’li vekil Mustafa Yeneroğlu, Çubuk‘ta saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu için ‘geçmiş olsun’ paylaşımı yapan bakanların Saray’dan arandığını anlattı.

AKP’den DEVA Partisi’ne geçen ve şuan İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Mustafa Yeneroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenen linç girimiyle önemli bir açıklamada bulundu.

Halk TV’de konuşan Yeneroğlu, CHP liderinin saldırıya uğramasının ardından sosyal medyadan ‘geçmiş olsun’ mesajı yayınladığını, bununla birlikte birkaç bakanın daha geçmiş olsun dediğini ancak bakanların saraydan arandığını söyledi.

“KESİNLİKLE ‘GEÇMİŞ OLSUN’ DEMEYECEĞİZ”

Yeneroğlu, şöyle konuştu: “Ben ilk tweet’i attıktan sonra, birkaç bakan benim tweet’imi görmüş onlar da tweet atmış. Bunun üzerine Külliye’den aranıyor o bakanlar ve kendilerine deniliyor ki “bizim öyle bir politikamız yok. Kesinlikle ‘geçmiş olsun’ dilemeyeceğiz. O gün o saldırıyı yapanları, kim tetikledi, kim tahrik etti, kim organize etti bunlarda ayrıca açıklığa kavuşturulması gereken konular. Ben onun öyle hasbelkader geliştiğini de zannetmiyorum.”

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın tehdidine jet yanıt

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 21 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmasının ardından, yaşanan arbede yumruklu saldırıya uğramış sonrasında da linç girişiminden son anda kurtulmuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise partisinin grup toplantısında 2019’da Ankara Çubuk’ta kendisine yönelik linç girişimi görüntülerini izletmişti.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na videolu tehdit