Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na videolu tehdit

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2021 Çarşamba 4:54 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisi partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “Türkiye’nin en büyük ikinci partisi HDP’ye boyun eğdi. Yazık. Demokrasi ve milli güvenlik açısından ne kadar hazin bir tablo. Mustafa Kemal’in itleri diyenlerin dümensuyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor” dedi. Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan grubu izleyenlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun linç görüntülerini izletti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, partisinin grup toplantısında video yayımladı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu hedef alan ifadelerinden sonra izlettiği videoda CHP Genel Başkanı’nın saldırıya uğradığı görüntüler verildi.

Yayımlanan videoda Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’taki şehit cenazesinde daha sonra inek çalmaktan hapis cezası aldığı ortaya çıkan Osman Sarıgün tarafından uğradığı saldırının anları verildi.

Videoda, “11 yıllık mağlubiyetlerden hiçbir ders çıkarmayan” ifadesinin yer aldığı bölümde saldırı anı verildi. Videonun sonunda yine Kılıçdaroğlu hedef alınarak, “Millete hesap verecektir” denildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında ekonomi verilerini de paylaştı. Erdoğan “Bütçe açığı da 278 milyar lira olarak öngörülmektedir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bütçe hazırlıkları Aralık sonuna kadar süren, büyük emek gerektiren bir çalışmadır. Bakanlıklarımızın, STK’ların içinde yer aldığı uzun bir maratonun ardından ortaya çıkan bu teklif, ülkemizin yol haritası mahiyetidir. Bugün, Plan-Bütçe Komisyonu’nda başlayacak ve devam edecek müzakereler, bütçe rakamları ve ekonomik gelişmeler değerlendirilecek. Bütçe teklifinde merkezi yönetim bütçe giderleri 1 trilyon 751 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 473 milyar lira, bütçe açığı da 278 milyar lira olarak öngörülmektedir. Bu ihtiyatla hazırlanmış bir bütçe teklifidir. Yıl sonu gerçekleşmelerinin daha iyi olacağına inanıyoruz. 224 kamu ihalesini kapsayan merkezi yönetim bütçe ödeneklerinin dağılılmı, ülkemizin kalkınma hedeflerini gözeteni adil bir anlayışla yapılmıştır.

Bütçede en büyük payı yine eğitim almaktadır. Bu yıl bütçede sağlığa ayrılan paydada ciddi artış yaptık. Sosyal harcamalar için tahsis edilen kaynağı da ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımızın daha güçlü şekilde yanında yer almak için bütçenin yüzde 6’sı seviyesine yükselttik.

Şu kritik dönemde, savunma sanayimizi güçlendirecek kaynağı da ihmal etmedik. Sonuç olarak merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin bütçelerinde ortalama yüzde 30 artışa gittik. Dünyada yaşanan dalgalanmalara karşı ülkemizin güçlü duruş sergilemesi için gereken mali altyapıyı oluşturduk. Amacımız Koronavirüs salgını olarak başlayıp tüm ekonomik sisteme sirayet eden küresel krizi fırsata dönüştürmektir.

Bütçe bitti yapı paydos! İŞKUR eğitim programı askıya alındı

Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin neredeyse tamamının küçüldüğü geçen yılda, Türkiye olarak büyüme ile kapattık. Bu yılın ilk 2 çeyreğinde de güçlü bir büyüme performansı sergiledik. Üretimde kapasiteleri sonuna kadar kullanıyoruz. İhracatımız rekor kırıyor, istihdamda salgın öncesi bir yere geldik. Yatırımcılar üretimi artırmak için makine ve hammadde peşinde koşuyor.

Önümüzdeki yılın bütçesini de küresel krizlerin etkilerine rağmen, kalkınma hedeflerimizin çıtasını yükseltmek üzere şekillendirdik. Nasıl Koronavirüs salgının üstesinden güçlü sağlık altyapımız sayesinde geliyorsak, iklim değişikliğinin yol açtığı sorunları da inşallah yeşil kalkınma devrimi ile aşacağız. Milli teknoloji hamlesi bizi savunma sanayi başta olmak üzere orta yüksek teknoloji gerektiren alanlarda önemli bir yere taşıdı. Yeşil kalkınma devrimi de aynı başarıyı karbon-nötr hedefli yatırımlarla her alanda yakalamakta kararlıyız. Ülkemizi her karış toprağı ile geliştirecek, milletimizin refahını artıracak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Bir süredir müzakereleri yürütülen ülkemize Yeşil İklim Fonu’ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanması ile ilgili mutabakat zaptının geçen günlerde imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum.

“KURAKLIK TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

– Nasıl salgının üzerinden güçlü sağlık altyapımız ile geliyorsak, iklim değişikliğinin üzerinden de yeşil kalkınma devrimi ile geleceğiz. Ülkemizi her karış toprağı ile geliştirecek projeleri hayata geçirmeye, inşa etmeye devam edeceğiz.

– Kuraklık tehdidi ile karşı karşıyayız. Ekim ayı sonuna gelmemize rağmen hala tarım için ihtiyaç olan yeterli yağmur yapmadı. Geçtiğimiz yıl kuraklık rekoltenin düşmesine yol açtı. Dünyadaki ekonomik çalkantılar ülkeleri gıda konusunda endişeye sevk etmektedir. Küresel düzeyde fiyatların yükselişini yaratmaktadır. Türkiye olarak tedbirlerimizi alıyoruz.

– Çiftçimizi en güçlü şekilde destekliyoruz. Tarımsal desteklerimiz 396 milyar lirayı buldu. Bu yıl gübre desteğinde yüzde 100 artış yaparken, mazot maliyetinin yüzde 50’sini karşılamayı sürdürdük.

“GÜBRE DESTEĞİNDE YÜZDE 100 ARTIŞ YAPTIK”

– Çiftçimizi en güçlü şekilde destekliyoruz. Tarımsal desteklerimiz 396 milyar lirayı buldu. Bu yıl gübre desteğinde yüzde 100 artış yaparken, mazot maliyetinin yüzde 50’sini karşılamayı sürdürdük. Çiftçilerimizi kuraklık karşısında korumaya yönelik sigortalardaki devlet desteğini yükselttik.

– Üreticilerimizden ricam tek karış boş arazi bırakmadan tarla ve seralarını ekmeleri, ahırlarını dolu tutmalarıdır. Bizim için tarım sektörü savunma sanayii kadar önemlidir.

SURİYE VE IRAK TEZKERESİ

Tezkerenin amacı sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ve saldırıları kaynağında kurutmaktır. Son tezkere oylaması öncesi HDP yöneticileri çıktılar ve CHP’ye bir çağrı yaptılar. Açıkça CHP tehdit edildi. Onurlu bir parti ve liderin çıkıp, ‘Siz kimsiniz bizi tehdit ediyorsunuz, kendi politikamızı kendimiz belirleriz’ diyerek ağzının payını vermesi gerekiyordu. Ama karşımızda artık böyle bir CHP söz konusu değildir. Tezkereye ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladılar. Türkiye’yi Suriye’den dışlamak için ortaya attıkları ne kadar çirkeflik varsa soru olarak ortaya attılar. Biz sizin kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz ama siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. Türkiye’nin en büyük ikinci partisi HDP’ye boyun eğdi. Yazık. Demokrasi ve milli güvenlik açısından ne kadar hazin bir tablo. Mustafa Kemal’in itleri diyenlerin dümensuyuna girdiklerini görmek bizim bile ağrımıza gidiyor. Allah CHP’ye gönül veren vatandaşlarımızın sabrını artırsın.

Tezkeredeki dikkat çeken madde, ‘yabancı silahlı kuvvetler’