Kılıçdaroğlu’dan memurlara söz: En düşük memur maaşı 21.265 lira olacak

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2023 Cuma 12:06 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2023 Cuma 1:25 am

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçaroğlu, Twitter’dan paylaşımda bulunarak memurlar için gece 01.00’de paylaşım yapacağını söyleyerek randevu verdiği satte paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda en düşük memur maaşının 21 bin 265 TL olacağını açıkladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal kılıçaroğlu, Twitter’dan paylaşımda bulundu. Paylaşımında memurlara ‘meslektaşlarım’ diyerek randevu veren Kılıçdaroğlu, “Gece 01.00’de burada görüşelim. Kusura bakmayın, programım çok yoğun ama gelmenize vallahi değecek” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan yeni video!

“EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 21 BİN 265 LİRA”

Kılıçadroğlu söz verdiği saatte paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu video paylaşımına, “Kamu. Memurlar.” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

“Memurlar perişan edilmiştir. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir. borca sürüklenmişlerdir. Ben bu haksızlığa seyirci kalamam. Ben rakam insanıyım, rakama bakarım kararı veririrm.

2012 yılında en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1,4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam en düşük memur maaşı, net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

“MEMURLARA BAHARI GETİRECEK BAY KEMAL’DİR”

Sevgili memur kardeşlerim Bay Kemal hayatının yirmi yedi buçuk yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana o da Bay Kemal’dir. Ha şunu da ekleyeyim, memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Bir çok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum.

Mesela, polislerin çalışma saatleri günde 12-13 saati, ayda 240-150 saati buluyor. Polis intiharların arkasında yatan sebeplerden biri de bu.

1 milyon 200 bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. kalabalık sınıflardan, okullarda hijyen sorunununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içerisinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

ATAMA SÖZÜ

Bugün Denizli mitingimizde de söyledim. 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak.

Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin, görün”