Kılıçdaroğlu: NASA’dan bir Türk telefon etti ‘gelip uzay merkezinde çalışacağım’ dedi

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 5:24 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 7:01 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de yurttaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’yla ilgili müjdesinin ardından NASA’da çalışan bir Türk’ün kendiğini aradığını duyurdu. Kılıçdaroğlu, “Eğer siz bunu yaparsanız. Ben de işimi bırakıp gelip o uzay merkezinde çalışacağım dedi” ifadesini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile birlike Kocaeli’de vatandaşlarla buluştu.

HALK COŞKUYLA KARŞILADI

Kocaelili yurttaşlar Kılıçdaroğlu, Akşener ve Yavaş’ı dinlemek için miting alanını doldurdu. Coşkulu kalabalık liderleri ‘hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla karşıladı.

KOCAELİ 2018 SEÇİM SONUÇLARI

Kocaeli’de 2018 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı yüzde 59.7 oy alırken, Millet İttifakı yüzde 32.6 oy aldı.

Partilerin oy oranları ise sırasıyla şöyle oldu: AKP (48.3), CHP (20.1), MHP (11.4), İYİ Parti (10.3), HDP (7.4), Diğer (2.6)

Kılıçdaroğlu’na SADAT cezası!

MANSUR YAVAŞ: BU HÜKÜMETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş kürsüye çıktı.

Vatandaşlara seslenen Yavaş, şunları söyledi:

Millet İttifakı’nın tüm beldelerine tüm belediyelerine bahar geldiyse 14 Mayıs’tan sonra tüm ülkeye bahar gelecek.

31 Mart seçimlerinde Ankara’da seçime girdiğimizde şu andaki benzer iftiralar, benzer kötülemeler sürekli oalrak yapıldı. Niye yapıldı? Yuh yok bu nefret dilini biz bitereceğiz. O deli saçmalarına inanmayacağız.

Çünkü kendi deyimlerine göre parsel parsel satanları görevden almışlardı. Niye aldılar görevden, kendi ağızları ile itiraf ettiler.

Söyleyecek sözü olmayanlar iftira attı. İşçileri çıkardık diye. Tek bir işçi çıkarmadık.

Beka giderler dedi. Onların söktüğü T.C tabelasını geri taktık.

Yedek kuvvetleri çağırdılar. Televizyona çıkarttılar. İmralı’dan mektup getirtip okuttular. İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar. Şimdi de İmralı’ya heyet gittiği söyleniyor. Yaparlar.

Liyakatsizlik ortada çift maaşlar ortada enflasyon ortada. Ülke mülteci dolmuş, sınırlar delik deşik olmuş. Artık yönetemiyorlar.

Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek eğitimden mahrum kalmayacak.

Soğan pahalı diyenlere soğan kafalı diyorlar. 3 -5 maaş aldıkları için halktan koptular.

PKK ile aynı görüşte olan, özerklik isteyen Türk kelimesi ile sorunu olanlarla ittifak yaptılar. Şimdi ittifak değil listemizde. Utanıyor musunuz şimdi söylemekten.

Destici’de söyledi. Rahatsızız biz de.

Millet İttifakı iş başına gelecek huzur bulacağız.

Bugün Murat Ağırel de yazdı. İmralı’ya heyet gönderdiler diye. Bütün tuşlara aynı anda basıyorlar.

21 yıldır enflasyonu durduramamış iktidarın yapacak bir şey yok.

Eğer aileler bir yıl önceki yumurtayı hesap edip oy verir. Bu hükümeti değiştireceğiz.

15 Mayıs’tan sonra nefret ve ayrıştırıcı dilli siyaset bitecek. Cumhur İttifakı’na oy vereceklerine saygı duyuyoruz onlar daMillet İttifakı’na oy vereceklere saygı duymalı.Kılıçdaroğlu’nu 15’inde Cumhurbaşkanı seçip Kızılay’da karşılayıp Çankaya Köşkü’ne yolcu edeceğiz.

AKŞENER: BİR OY KEMAL’E BİR OY MERAL’E

Mansur Yavaş’ın ardından Meral Akşener, sahneye çıktı. Akşener, şunları dile getirdi:

“İnsanın evinde olması gibi güzel bir şey yoktur. Her birinizi ayrı ayrı sevgi ile selamlıyorum.

13. Cumhurbaşkanımız çıkıp konuşacak. Benden evvel de Mansur Yavaş da konuştu. Nasılsa ben şehrin kızıyım çok konuşmayacağım. Ondan sonra sözü 13. Cumhurbaşkanımıza bırakacağım.

Başbakan olacağım ama birinci parti olmadan olmaz. Helal oylarınızla bir oyunuz Kemal’e vuracaksınız bir tanesini de Meral’e vuracaksınız.

Evliya çelebini dediği gibi havası latif suyu leziz insanı muhlis İzmit. İzmitli kalbini gönlünü Türkiye’nin her yerinden gelen insanlara açar. Onun için Kocaeli’nde sadece doğmak değil aynı zamanda Türkiye’den gelen doyduğu şehirdir. İzmitli olmak İzmit’te doymakla eş değerdir.

Bir seçime gidersiniz, zannedersiniz ki sanki savaşa gidiyoruz. Senelerdir seçim yapıyoruz. Bu kadar iğrenç bir dilin olduğu seçime ilk defa gidiyoruz.

Benim yaşımdakiler bilir, seçim bir bayramdır. Bizler seçimi, seçmen veli nimettir diyen siyasetçilerin, rekabeti hizmet üzerinden yaptıkları, seçmenin karşısında topuk selamı verdiği, seçimlerden sanki Allah Allah diyerek düşmana, savaşa gidiyormuş gibi bir seçime gidiyoruz.

Bir bakan halen bakan, Bekir. Adam çıkmış diyor ki bu seçimi 14 Mayıs akşamı, bu sahayı dolduran sizlerin sayesinde kazanırsak FETÖ kazanacakmış. Bir güldüm güldüm. Sekiz sene Meclis, yönettim. Bu arkadaş çıkar FETÖ’yü anlatır anlatır, itiraz edene fırça atar, en derin şekilde saygılarını diler. Bu en cıvık FETÖ övgüsünü yapan adamdır.

Şimdi bakan nereden nereye patronu öyle söylüyor ya. Kimler kimlerle beraber aynısı.

Daha vahim bir şey var. Binali Yıldırım’a hep saygı duymuşumdur doğrusu. Yahu İstiklal Marşını yazılı okuyamadın. Geçtik, ne olduğunu anlayamadığım bir öfkeyle. 14 Mayıs akşamında bunlar kazanırsa, bunlar siz oluyorsunuz. Millete bunlar demek ayıptır. Şimdi diyor ki işgalciler kazanır. Tarihten haberi yok. İstiklal savaşıyla bu milletin hele ki İzmit’in her bir ferdi kadını, erkeği, genciyle işgal güçlerini canları terleri istikballeri pahasına bu şehirden kovmuş İzmitliler, siz işgal gücüymüşsünüz. Bu arkadaşlar da İstiklal mücadelesi veriyormuş..

Habur’da yapılan ihaneti neyle tarifleyeceğiz. Ben Kocaeli Mühendislik Fakültesi’nin 15 yıllık hocasıyım. Benim Kürt öğrencilerim vardı hala konuşuyorum.

2 öğrencim aradı. Kürt öğrencilerim. Hocam teröristler  rahatsız olmasın diye Atatürk resmi indirildi. Bundan karşı çıkın diye arada. O zaman MHP’deyim. Cevap veremediler. Şimdi çıkmış eski Başbakan işgal güçleri çıkaracak. Yapılan hırsızlıkları örtmek için yapılan kutuplaştırmalardır.

Meral Akşener: Seçimi insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin

Bir başkası daha var o daha komik. Bir jeliboncu arkadaş var Ankara’da.
Niye dinozora düştün arkadaş. O park 16 milyar liraya yapılmış. Üç kişinin cebine gitmiş.

Biraz evvel burada konuşan Yavaş ise ne yaptı? Ankara çiftçisine 4 yılda 4,5 yılda 4,5 milyar lira para kazandırdı.

Hesap edin hırsızlık kesildiği gün ne olacak. Bunlar konuşmasın diye… Bir başka arkadaş var, erkek erkeğe evlilik.. Bugün itibarıyla erkeklerle hayvanlarla evleniyormuş.. Ben hiç duymadım rastlamadım. Bu nasıl düşünce psikoloji. Türkiye’deki tüm psikiyatristleri bu arkadaşları muayene etmek için çağırıyorum. Daha vahim bir şey var. 14 Mayıs’ta burası bu meydanı dolduran. Şerefli kardeşlilerim, hangi partiye oy verirse versin her bir vatandaşımız bu ülkenin has evladıdır. Bunlara göre biz seçimi kazanırsak darbe yapmış olacakmışız. Sevgili gençler, artık bunlar kafayı yedi. Allah aşkına oylarınızla bunları emekliye sevk edeyim. Canınızı kurtaralım. Gidiyoruz gümbürtüye. En son Recep Beyden inciler. Sayın Kılıçdaroğlu ile beni, Gabar’a Cudi’ye gömüyor. Buradan sesleniyorum. Recep bey kardeşim, ecel bir nefes sonra bir nefes sonra iman edenler için. Ben şehit olarak Habur’a Cudi’ye gömülmeye hazırım da sen Manhattan’daki apartmanı ne yapacaksınız buradan aldığınız paralar ile. Başka bir şey daha var. Bu ülkenin cumhurbaşkanı namusunun şerefinin korunmasından sorumludur. Biz kadınlara sürtük dedi. Doktorlar defolun dedi.

Bir şeyi birlikte başarağız. Adaletin yargının bağımsız korkusuz objektif vicdaniyle karar vermesi. Hukukun üstünü yandaşlığın kaldırıldığı bir Türkiye. Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e.

KILIÇDAROĞLU: ADALETİ, HUKUKU SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Yavaş ile Akşener’in ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.

Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

*Bir değişime ihtiyacımız var. Bu değişimin adalettir, hukuktur ve haktır. Kocaeli’de de bütün Türkiye’de de bunu yapacağız.

*Kocaeli’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerin sayısı 117 bin 510 kişi. Demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti istiyorsanız şundan emin olun: Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. Bunu sakın unutmayın.

“KİMSENİN KARANLIKTA KALMADIĞI BİR TÜRKİYE SÖZÜ VERİYORUM”

*Bir çocuğumuz açsa, 85 milyon açız. Bir kişi soğukta kaldıysa, hepimiz soğukta kalmışız demektir. Bir kişinin faturasını ödeyemediği için elektriği kesildiyse, hepimizin kesilmiş demektir. Hiçbir fakirin, fukaranın karanlıkta kalmadığı, elektriği, suyu kesilmediği bir Türkiye sözü veriyorum.

“EMEKLİYE 15 BİN LİRA İKRAMİYE VERECEĞİZ”

*2015’ten bu yana emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramı’nda iki maaş ikramiye verin dedim. Asgari ücret kadar verin dedim. İtiraz ettiler. Israr ettim sonra biner lira verdiler. Seçimler yaklaştı biraz artırdılar. Ben bunu kabul etmiyorum. Emekliye bayramlarda en az asgari ücret kadar ikramiye vereceksin dedim. Vermedi. Önümüzde Kurban Bayramı var. 15 bin lira ikramiye vereceğiz.

*Emekli perişan oldu. Vatandaşı kuru soğana muhtaç ettiler. Gençler diyor ki, ‘Sana söz Kocaeli’ne bahar gelecek’. Sadece Kocaeli’ye değil, Türkiye’ye baharı sizler getireceksiniz. Hiç endişe etmeyin.

Yandaş Sabah ‘yerli ve milli’ dediği SNC’yi Kılıçdaroğlu söyleyince ‘ABD’li şirket’ yaptı

*Merkezdeki hastaneleri kapatıp şehir hastanelerini açtılar. Sizler hastaneye gidemiyorsunuz, uzak yerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bay Kemal sözü, o hastaneler yeniden açılacak. Söz vermişler. Dolar garantisi sözü vermişler. Kul hakkı yemek en büyük günahtır. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz, emin olun.

“ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI DA ÇÖZÜLECEK”

*Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmen kardeşlerimin de sorunları var. 20-25 gün sonra hepsi çözülecek. Oralarda çalışan öğretmen kardeşlerim de rahat edecek. Onlar da kamuda çalışan öğretmenler kadar ücret alacakları.

*Bütün köy okullarını yeniden açacağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Köyler öğretmensiz kaldı. Niçin? Çocuğunu okutmak için vatandaşlar kente geliyor. Oysa kırsalda çalışmak, üretmek, kazanmak lazım.

*Kırsalda çalışan kadın ve gençlerimize de söz verdim. Sosyal güvenlik primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Siz çalışın, biz devlet olarak primlerinizi ödeyelim. Böylece kırsalda çalışan kadın emeklilik hakkına kavuşmuş olacak. Kırsalda kadınlara bunu anlatmanızı isterim.

*Allah nasip ederse iktidara geldiğimizde göreceksiniz. Bu beslenme işini de bitireceğim. Ben öyle tablolarla karşılaştım, çocuğunu okula gönderirken ekmeğinin arasına salça sürüp gönderen anneler biliyorum. Bu beslenme işini bitireceğim. Çocuk yemeğini ücretsiz bir şekilde okulda yiyecek. Beslenme çantasına ne koyayım derdi olmayacak.

“ATATÜRK HAVALİMANI, UZAY MERKEZİ OLACAK”

Rahmetli Ecevit döneminde HAVELSAN’lar, ROKETSAN’lar kuruldu. Bugün İHA’lar, SİHA’lar yapılıyor. Hiçbir itirazımız yok. Bunların daha fazla gelişmesi lazım. Ama bir sözüm var millete. Atatürk Havalimanı’nı Atatürk uzay çalışmaları merkezi yapacağız. Amerika’da çalışan 2 Türk var. Elon Musk’tan sonra en büyük firma. Oturdum konuştum. Siz Türkiye’de uzay sanayinin gelişmesi için yardım yapabilir misiniz dedim. Söz verdiler açacağız diye.

“NASA’DA ÇALIŞAN BİR TÜRK TELEFON ETTİ”

*Bugün NASA’da çalışan bir Türk telefon etti. Eğer siz bunu yaparsanız. Ben de işimi bırakıp gelip o uzay merkezinde çalışacağım dedi. Bizim hayallerimize onlar yetişemezler.

“SAHTE BROŞÜRLERLE YALAN SÖYLÜYORLAR”

*Sahte broşürler basarak yalan söylüyorlar. Terör insanlık suçudur. Nereden, kimden gelirse gelsin aklı başında insan teröre karşı onurlu duruşunu göstermek zorundadır. Bayrağımız ve vatanımız kırmızı çizgimizdir.

“HİÇBİR YABANCIYA EV SATILMAYACAK”

*Gençlerimiz umutsuz, geleceği yurt dışında arıyor. Neden biliyor musunuz? Onlar araştırmaz ama ben araştırdım. Gençler bugün sigortalı, asgari ücretli iş bulsalar dahi ne ev ne de araba sahibi olabiliyor. Ev fiyatları yüzde 400-500 arttı. Evleri parası olan yabancılara veriyorlar, bir de vatandaşlık veriyorlar. Söz verdim, hiçbir yabancıya ev satılmayacak kardeşim.