Meral Akşener: Seçimi insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 3:01 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 4:04 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın kutuplaştırıcı siyasetini eleştirerek, “Bu seçimi gergin gergin, insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin. Biz buna engel olacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu.

“JELİBONCULARA DUR YA DA DEVAM ET DİYECEKSİNİZ”

Meral Akşener, Mansur Yavaş’tan önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek’in uygulamalarını eleştirerek Millet İttifakı’nın halkın ihtiyaçlarına yönelik yönetim anlayışını anlattı. Melih Gökçek’in kendi döneminde yaptığı Ankapark projesi üzerinden eleştirilerini dile getiren Meral Akşener şunları söyledi:

“Şimdi bu jeliboncu arkadaşın derdi ne anlayamadım. Bir tane park yapmış. Tam 16 milyar lira. İstanbul’da atanamadığı için ağlayan öğretmenler var. Öğrencilerinden uızk öğretmenler var. İstanbul’da KYK borçlarını ödeyemediği için zor durumda olan gençler var. Tencere kaynatmakta zorlanan annelerimiz var ama 16 milyar lira ile üç kişinin zengin edildiği bir Türkiye var.

Yahu bu nasıl bir şey? 16 milyar lira. Bir de bunun yanında hani malum yandaşların cebine konan milyarlarca liralık vergi affını da koyun içine yahu İstanbul nasıl kalkınırdı biliyor musunuz? Anlatmak mümkün değil. İşte bu seçimin en önemli özelliklerinden birisi: Ya hırsızlığa buyurun devam edin diyeceksiniz ya da dur diyeceksiniz. Ya jeliboncu arkadaşlara buyur diyeceksiniz ya da dur orada diyeceksiniz.

16 milyar lirayı üç kişinin cebine koyan arkadaşın karşısında Mansur Yavaş seçildi. Yahu Mansur Yavaş’ın su saatlerini PKK’lı ve DHKP-C’lilere okutacaklarını evlere de onların geleceğini iddia ettiler ve aynı zamanda bütün yardımların kesileceğini iddia ettiler. Seçildi, ne oldu biliyor musunuz? Dört yılın sonunda ne oldu? Ankara çiftçisine dört buçuk milyar lira para kazandırdı ve yoksul her eve, et alamayan her eve bir tane kart verdi, bir kilo et alma hakkı tanıdı. Çünkü çocuklarımız protein eksiliğinden bodur kalıyor haberiniz olsun.”

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN TAM UYGULANDIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı olduğu dönemden sonraki uygulamalarını da hatırlatan Meral Akşener, demokrasinin tam uygulandığı bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceklerini söyledi.

Akşener, “Şimdi gelelim İstanbul’a. İstanbul’da yoksul evleri çalışıyorum ben. O evlerde buzdolabı açıyoruz vallahi billahi fare girse kafası kırılır bomboş. Ama seçimlerden sonra neler oldu? Çocuklar için süt bulmaya başladık ve çok yoksul aileler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bir kart var ve istediği marketten istediği gıda ürününü alabilecek bir miktar para var. Yani açlığı ve protein almamayı engelleyen sosyal belediyecilik devrede. 16 milyar lirayı çaktılar üç kişiye 1 milyon öğrenci aç. Bunların hepsini 14 Mayıs akşamı hayırlısıyla addaya göndereceğiz ve liyakatin öne çıktığı, demokrasinin hukukun üstünlüğünün tam ve kamil uygulandığı ve gençlerin bu ülkede yaşayamam nefes alamıyorum dediği bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ’A: VICIK VICIK IYY!

Meral Akşener, Türkiye’yi namaz kılanlar ve şampanya içenler olarak ayıran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da FETÖ övgüleri üzerinden eleştirdi. TBMM Başkanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Akşener, Bekir Bozdağ kadar FETÖ’yü öven başka birisini görmediğini söyledi.

Akşener, “Şu anda yapılan konuşmalara baktığımız zaman alt tarafı bir seçime gidiyoruz – önemli bir seçim tamam da- sanki mübareklerin dilinden savaşa gidiyormuşuz gibi. Sayın Bekir Bozdağ, 14’ünde burada bulunup İYİ Parti’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy verecek kişiler kazanırsak biz FETÖ kazanacakmış. Yahu arkadaş biz sekiz sene o meclisi yönettim ben. Senin kadar cıvık FETÖ övücüsü görmedim be! Cıvık, cıvık, cıvık, ıyyy! Bilmesem kandıracak! Öyle cıvıktı. Bir FETÖ övgüsü bir FETÖ övgüsü başkalarına fırça” ifadelerini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM’A: AHMAKLIKIR, SAYGISIZLIKTIR

Meral Akşener, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı da muhalefeti “işgalci güçler” olarak niteleyen sözleri üzerinden eleştirdi. Akşener, “Bir başkası. Yahu ben Binali Yıldırım’a derin bir saygısı olan bir insandım. İki şeye çok şaşırdım. Bir tanesi hadi İstiklal Marşı’nı okuyamadı onu anladık, yaşlandı olabilir ama velakin 14 Mayıs Seçimi’nin bir işgalci güçle -bu biz oluyoruz, ayıptır be!- İstiklal mücadelesi olduğunu söylüyor. Bu milletin başka partilere oy verenini sen işgalci güç olarak tanımlıyorsan eğer gerçekten yazıktır, gerçekten günahtır, gerçekten ahmaklıktır, saygısızlıktır” dedi.

“DARBE GİRİŞİMİ SÖZÜ TEHDİTTİR”

Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs Seçimleri’ni “siyasi darbe girişimi” olarak niteleyen sözlerinin halka yönelik bir tehdit olduğunu söyledi. Akşener, “Ama bir başkası var. 14 Mayıs akşamı kazandığımız zaman darbe olacakmış. Hadi oradan be! Türkiye’de yaşayan her bir ferdin güvenliğinden sorumlu olanlar bunu konuşuyorsa eğer bu ülkenin insanları, bu ülkenin evlatları, AK Parti’ye oy veren de, başka siyasi partilere oy veren de İYİ Parti’ye, CHP’ye, MHP’ye oy veren de her biri has evladıdır ama bu partilerin özellikle AK Parti’nin ve paydaşlarının yöneticilerini yaptığı konuşmalar bu ülkeye yönelik çok büyük bir tehdittir” ifadelerini kullandı.

“MİLLET BAYRAM’DA KURBAN ALAMAYACAK”

Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülke ekonomisini yaklaşan Kurban Bayramı’na halkın kurban alamayacak hale getirdiğini gizlemek için ayrıştırıcı bir dil kullandığını belirterek seçim ortamının gergin geçmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Akşener şöyle konuştu:

“Bu seçimi gergin gergin, insanları birbirine düşürerek götüremeyeceksin. Biz buna engel olacağız. Bu genç kardeşlerimizin, bu evlatlarımızın -1 milyon öğrenci aç bu kardeşimiz söyledi- şimdi bunlar konuşulması gerekirken, artan kiralar konuşulması gerekirken, kıymanın 350 lira olduğunun konuşulması gerekirken. Kurban Bayramı’na az kaldı. Kurban dört ile beş bin lira arasındaydı. Bugün ne kadar biliyor musunuz? 15 bin lira. Bu sene ey Erdoğan, Recep Bey kimse kurban kesemeyecek. Sen buna çare ol. Kurban Bayramı öncesi biz kazanacağız inşallah ve 15 bin lirayı hesaplarınızda bulacaksınız. 100 bin öğretmen atamayı bir ay içerisinde yapacağız ve bütün köy okullarını açacağız.

Bayram gibi olması dileğiyle, herkesin birbirine duyduğu saygının, sevginin artması dileğiyle inşallah bu seçimi başarıyla sağlayacağız.”

Hadsiz! Suriyeli gençten Akşener’e ağır küfürler