Yandaş Sabah ‘yerli ve milli’ dediği SNC’yi Kılıçdaroğlu söyleyince ‘ABD’li şirket’ yaptı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 2:33 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 2:33 pm

Daha önce ‘Gökyüzünün Sultanı’ diye başlık attığı, bünyesindeki TRJet’i ‘yerli ve milli olarak tanıtan yandaş Sabah gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından SNC’yi ABD’li şirket ilan etti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Atatürk Havalimanı” başlıklı yeni bir video yayınladı. Videoda Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyuran Kılıçdaroğlu, Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile de görüştüğünü söyledi.

Yandaş Sabah Gazetesi ise bu habere Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın sözleriyle birlikte “Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük hayali: Atatürk Havalimanı’nı ABD’li şirkete vermek” başlığıyla yer verdi.

KILIÇDAROĞLU SÖYLEYENE KADAR YERLİ VE MİLLİ TÜRK FİRMASIYDI

Ancak aynı gazete birkaç yıl önce SNC’yi ‘yerli ve milli yolcu uçağımızı yapacak Türk firması’ olarak duyurmuştu. Sabah’ın ürettiği uzay aracı için ‘Gökyüzünün Sultanı’ olarak başlık attığı şirket Kılıçdaroğlu’nun sahipleriyle görüştüğünü duyurmasının ardından birden ‘ABD’li şirket’ oldu.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Atatürk Havalimanı müjdesi