Kılıçdaroğlu :Ekmeği, aşı, işi getireceğim, yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 5:32 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 7:28 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da yurttaşlara seslendi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Ekmeği, aşı, işi getireceğim Yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim” dedi.

CHP Lideri ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Adana’da yurttaşlarla buluştu. Yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, annelere ve yoksul yurttaşlara seslenerek, “En büyük güvenceniz devlet olacak” dedi. Gençlere söz veren Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat beni eleştirebilirsiniz. Ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim” diye konuştu.

“KADERİ SİZ DEĞİŞTİRECEKSİNİZ”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Depremzede kardeşlerime söz verdim evlerinizi ahırlarınızı iş yerlerinizi yeniden inşa edip bir kuruş para almayacağım. Onların hiç bir suçu yok 23 belgede 43 imzayı gördüler binalar depreme dayanıklı diye gidip tapuda tek imza attı daireyi satın aldılar. Sorumlu varsa o da binaları dayanıklı yapmayanlardır.

Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Size sözüm var. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefi olacak. İlk kez gidip sandıkta oy kullandığınız da dünya siyaset tarihine bir armağan bırakacaksınız. Çünkü dünya siyasetini yazanlar şöyle yazacaklar. Türkiye’de baskıcı bir yapı vardı. Gençler düşüncelerini açıklayamıyordu. Aynı gençler demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdi. Bu dünya siyaset tarihine bırakılacak en büyük armağandır.”

VAATLERİNİ SIRALADI

“Bütün köy okullarını yeniden açacağız 100 bin öğretmen atayacağız. Mülakatı kaldıracağız. Torpili bitireceğiz. Beyefendi sanki ilk defa iktidara geliyor gibi o da söz vermiş… En hızlı internete  nasıl ulaşılıyor göreceksiniz. Yatırımlar nereye gidiyor göreceksiniz. İlk aracı aldığınızda ÖTV’nin olmadığını da göreceksiniz. Emekliler size de bir çift sözüm var. Çalıştınız, sigorta primlerini ödediniz. Normalde emekli olan birinin insan gibi yaşaması lazım. Ay başını nasıl getireceğim diye oturup hesap yapmaması lazım 2015’ten beri diyorum ki emeklilere asgari ücret kadar Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye verin dedim. Önce bin lira verdiler şimdi 2 bin lira yaptılar. Size sözüm, önümüzde Kurban Bayramı var emekliler bankaya gittiğinde 15 bin lirayı orada göreceksiniz. Soruyorlar ‘nereden bulacaksın parayı?’ Sen 5’li çetelere çalışırken para var yandaşlara para var havuz medyasına çalışırken para var emekliye gelince ‘parayı nereden bulacaksın?’ Söke söke 5’li çetelerden alıp size vereceğim.”

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

“EN BÜYÜK GÜVENCENİZ DEVLET OLACAK”

“Aile destekleri sigortası getireceğim. Annelere sesleniyorum hiçbir evde çocuk yatağa aç girmeyecek yoksul kimsenin elektriği kesilmeyecek suyu doğalgazı kesilmeyecek. Anneler Mutfaktaki yangının farkındayım. Bay Kemal gelince yardımlar kesilmeyecek. Her kadının bankada hesabı olacak. Her ay düzenli para yatacak. Bunlar fakir aileleri dizip kameralar karşısında gösteriyorlar.  En büyük güvenceniz devlet olacak. 418 milyar liranın tamamını alıp size vereceğim. Her gittiğim yerde söylüyorum. Bay Kemal kul hakkı yemez kul hakkı yedirmez. Yiye yiye bitiremediler. Kim kul hakkı yediyse hesabını verecek.

EMİNE ŞENYAŞAR AÇIKLAMASI

“Emine Şenyaşar’a gittim 8 savcı korkudan dava açamıyordu. Milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim savcılar dava açmak zorunda kaldı.”

“SİZE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM”

“Hudutları yol geçen hanına çevirdiler. Söz verdim. Adana’dan da söz veriyorum Tüm Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde ülkelerine yollayacağız. 6 liderin tek arzusu var Türkiye’ye demokrasinin gelmesi. Gençler sözüm var Cumhurbaşkanı olduğumda en rahat beni eleştirebilirsiniz. Size demokrasiyi getireceğim. Ekmeği, aşı, işi getireceğim. Yolsuzluk yapanların da burnundan getireceğim”

“İSTER 5’Lİ ÇETE OLSUN İSTER 55’Lİ”

“Havaalanını kapatacağız diyorlar. Bay Kemal gelecek Adana Havalimanı çalışmaya devam edecek. Niye kapatıyorlar. Birileri malı götürecek… Hiç endişe etmeyin Bay Kemal bunu izlemeyecek. Zeydan Bey metro yapmak istiyor izin vermiyorlar. Tüm izinleri alacak ve Adana’ya hizmet edecek.  Beni istemeyen iki aktör var biri 5’li çete… ‘Aman Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olmasın’ ister 5’li çete olun ister 55’li çete. Kim kul hakkı yediyse hepsinin hesabını soracağım. Ben sırtımı asla oraya dayamadım. Benim güvendiğim halk var. Beni istemeyen ikinci grup uyuşturucu baronları. Köklerini kazıyacağım.  Tarım konusuna verimli bölge Çukurova… Çiftçi üretiyorsa alın terinin  karşılığını vermek zorundasınız. Çukurova var Harran var. Dışardan değil sen üreteceksin. Zarar etmeyeceğin bir modeli getireceğiz. Kırmızı mazot vereceğiz. Çiftçinin bankalara olan kredi faizlerini sileceğiz. Bütün bunların tamamını yapacağız.

“SİZİN ALINLARINIZIN NERESİ TEMİZ”

Meral Akşener ise şöyle konuştu:

“30 Yıldır aktif politika yapıyorum siyasi bir ailenin kızıyım 50 yıllık siyasi hafızam var. Kadınlara hakaret eden kötü bir dil kullanan, gençlere hakaret eden, muhalefete iftira atan tehdit eden bir dille ilk defa seçime gidiyoruz… Pek çok seçime şahit oldum ama milletine darbeci işgalci diyen bir zihniyete hiç şahit olmadım. Önce kadınlara çürük dendi, çürük dendi. Gençlere süfli dendi, millete işgalci dendi darbeci dendi hedef gösterildik. Sonra biri çıktı Kılıçdaroğlu ile beni birimizi Gabar’a birimizi Cudi’ye gömdüler. Benim mezar kazılırken petrol bulundu… Milletine kitapsız diyen Allahsız diyen bir dille de karşılaşmadık… ‘Biz Allah’tan emir alırız’ diyor… Kafalar gitti yakında peygamberliğini açıklarsa hiç şaşırmam… Bu işi 1. turda bitirmeliyiz. Psikiyatristlerin tedavisine muhtaç insanlar bu ülkeyi yönetiyor. Rica ediyorum bütün arkadaşlarınızı komşularınızı sandığa götürüp 14 Mayıs’ta Kemal beyi Cumhurbaşkanı seçip Recep beyi de emekli ediyoruz. 82 puan alan öğrencileri atamayıp 52 puanla dayısı olanların atanmaması lazım sizin alınlarınız kapkara neresi temiz. İlk defa böyle bir seçimle karşı karşıyayız.”

“KAYBETTİKLERİNİ GÖRDÜLER”

Dadaşları çok üzen. İmamoğlu’na yapılan taşlama karşısında bu ülkenin Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı kalkıp İmamoğlu ve CHP’yi suçluyorsa 14 Mayıs’ta kaybettiğini anlayıp işi zorbalığa vurmuş demektir. Kaybettiklerini gördüler… Biz kazanırsak asayişten sorumlu arkadaşa göre erkekle erkekleri evlendirecekmişiz… Bir fantezisi daha var hayvanlarla erkekleri evlendirecekmişiz. Tarzan zorda Recep bey addaya gidiyor… Yanlışlıkları göreceğiz ama onlarla bir olmayacağız”

“TIPIŞ TIPIŞ EVİNE GİDECEK”

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“15 Mayıs’tan itibaren herkes kendini bu milletin güçlü vatandaşı olarak hissedeceği günlere yürüyeceğiz. Ve kazanacağız. Milletçe kazanacağız. Dün talihsiz bir olay yaşadık. Bu olay 150-200 kişinin bir provokasyonla tertipli yapılmış azmettirilmiş 150-200 kişinin yaptığı bir şeydir. O taşlar bana değil demokrasiye atıldı. O olayların arka planı elbet ortaya çıkacak. Bize bütün teminatları vermiş olan valisi emniyet müdürü ve o süreci provoke eden seçilmiş belediye başkanı kusurludur. Bu olayın tozu bile Erzurumlunun üzerine konmaz. Orada olan olay bir siyasi müdahaledir. Çünkü kaybediyorlar. Bir avuç insan kendini bu memleketin sahibi zanneden bir avuç insan… Ben ne dersem o olur diyen o bir kişi tıpış tıpış evine gidecek.”

“MİLLETİN DEDİĞİ OLUR”

“13 bin oyu beğenmeyen o bir kişiye 806 binlik bir demokrasi tokadı attı. Milletin dediği olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu millet cumhuriyetle birlikte devlet yöneticilerinin haddini bildiği bir  sistemle yönetilmeye başlamıştır. Devlet güçlü olacak. Ama devlet vatandaşına şefkatini gösterecek. Bunlar insanları birbirinden ayırt ediyor. Azmettirdiği insanlara bize taş attırıyor. Onlar taş atsın biz onlara gül atarız. Bir de kalkmış sayın cumhurbaşkanı ne diyor biz orayı provoke etmişiz. Onlara kalsa kendimize taş attırmışız. Nasıl gücümüz var ki taş attırırken emniyet müdürüne de valiye de talimat veriyoruz. Hayatını hak hukuk mücadelesine adamış Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçeceğiz bunları evine yollayacağız. İttifakımızın gücünü en iyi Adanalılar, Mersinliler bilir. 15 Mayıstan sonra hep birlikte bu memleketi ayağa kaldıracağız.”

“CENNETİ VAAT EDİP CEHENNEME ÇEVİRDİLER”

Mansur Yavaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

” ‘Bunlar idare edemez bunlar üç koyunu güdemez. 50 milyon lira borç var nerden ödeyecekler’ dediler. Yetmedi bir sürü iftiralar…Neden yapıyorlar 25 yıldır başka bir yönetim görmemiş… Yolsuzlukları kapatmak için bir başkasının daha iyi yönetebileceğini kimsenin görmesini istemiyorlar.  Dolayısıyla insanları kutuplaştırıyorlar. İş başına geldikten sonra borçları ödedik. Onlarında yolsuzluk dosyalarını meydana çıkarttık savcılığa verdik. 15 Mayıs’ı bekliyoruz. Bir çoğu savcılıkta bekliyor. Ankara’da bir oğluna televizyon bir oğluna futbol takımı almış herkes bunu seyretti göre göre oy verdiler. Bizim paramızı nereye harcıyor demedi. Tek sebebi onlar güya muhafazakar… Dinozor parkına 16 milyar lira yatırdılar Ankara’ya girerken ki kapılara 250 milyon lira yatırdılar. Aynıları Türkiye’de bunlar yok mu? Bunların önünü kapatmak için ‘alnı secdeye gidenleri mi şampanya patlatanları mı seçeceksiniz’ diyorlar. Bende diyorum ki kul hakkı yiyenleri seçmeyeceğiz. İktidarda yönetici olanlara bir bakın 20 yıl önce neredelerdi şimdi neredeler. İş başına gelirken insanlara cennet vaat ederken şimdi cehenneme çevirdiler. Bir eski bakan Türkcell’de 100 bin euro maaş alıyor yıllık. Kızı bir yönetim kurulunda o da eski bakan 40 bin lira aylık alıyor. Bir diğer çocuğu da Cumhurbaşkanlığı ofisinde 2 maaş alıyor. Adalet anlayışı bu mu? Binlerce işsiz genç var. Gençlerin hayallerini yok ettiler… İstiyorlar ki okul bitince işe gireyim… Okurken görüyorlar ki iktidar sahibi çocukların işi zaten hazır. KPSS’ye girip mülakatta eleniyor. Gençlerin hayallerini yıktılar. Gençler herkes talep etme hakkına sahip onların gençleri gibi en iyi cep telefonunu kullanacaklar.  Evin, arabanın en iyisine layık. İyi bir hayat bekliyor gençler… Ne evlenme ne araba alma hayalini geçtik. Geçim derdine düşmüşler. Ağızını açanı da azarlıyorlar. Sağlıkçılarımız diyor ki çalışma şartlarımız iyi değil yurt dışına gideceğiz’ diyor. ‘Nereye giderseniz nankörler’ diyorlar. Gençler vizenen dert yanıyor ‘Bir vize için bilmem neyini satıyor’ diyorlar. Ama kendi çocuklarını görüyorsunuz belediyenin bursuyla 200 bin dolar alıyor orada eğitimini tamamlıyor. Geliyor. Dünya onlara güzel. Artık bunlar geldikleri gibi değiller. Bunlar yönetemiyorlar. Fakiri görmüyorlar. Soğan pahalı diyene ‘Soğan kafalı’ diye hakaret ediyorlar.  85 terörist kaldı diyorlar. Ama kendileri gibi düşünmeyen herkes terörist…”

“DÜNYAYI HEPİMİZDEN İYİ BİLİYORLAR”

Bu nesil adeta annelerinden doğarken ellerinde telefon bilgisayarla doğdular. Dünyayı hepimizden daha iyi tanıyorlar. Dolayısıyla onlara akıl vermektense artık bizden akıllı yöneticiler akıllı yöneticiler gençlerden akıl almaya ihtiyacı var.”

“BİZİ KORKUTABİLİRLER Mİ?”

Yurttaşlara seslenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar:

“Adanalı delikanlılarız. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Bizi korkutabilirler mi? Kılıçdaroğlu bize ‘huzur getireceğim’ diye söz verdi. Biz de söz veriyoruz. Soğanın 30 lira olması kaderimiz olamaz. Yolsuzluk da bizim kaderimiz olamaz. Ne kadar zor tabloda belediye aldığımı biliyorsunuz. Pandemi, deprem, gelirin 4 katı borç, 351 icra dosyası… Ama siz müteahhidin ortağı olmazsanız çalmaz çırpmazsanız 3 yılda belediyeyi borç ödeyen iş yapan hale getirirsiniz. Türkiye’de işte böyle olacak.”