Kedi seven çocuğu ezen otomobilin serbest bırakılan sürücüsü aileye para teklif etmiş!

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 11:07 am - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 11:07 am

İstanbul’da evlerinin önündeki yolda kedi seven 2 yaşındaki Salih Muhammed Kaya’nın ölümüne neden olan otomobil sürücüsü denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden küçük çocuğun annesi Aynur Kaya, karşı tarafın kendilerine para teklif ettiklerini belirterek, “Parayla can alabiliyor muyuz?” diye sordu.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde bulunan evlerinin önündeki yol kenarında kedi seven 2 yaşındaki Muhammed Kaya, otomobilin ezmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından sürücü kendi aracıyla Muhammed Salih Kaya’yı hastaneye götürmüş daha sonra da gözaltına alınmıştı. Denetimli serbestlik uygulanarak serbest bırakılan sürücünün, aileye para teklifi yaptığı öğrenildi.

Çocuklarının cenazesini memleketleri Şanlıurfa’da defnettikten sonra İstanbul’a dönen aile, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Yetkililerden yardım isteyen aile, sürücünün ceza almasını istedi.

‘ADAMI ORTADAN KAYBETTİLER’

Hayatını kaybeden Muhammed Salih Kaya’nın babası Yusuf Kaya, “Biz çocuğumuzu defnettik, memleketimiz Şanlıurfa’ya götürdük. Dün biz İstanbul’a döndük. Defnettiğim gibi ben karakolu aradım. Karakolu aradığım zaman bana, şahsa denetimli serbestlik verildiğini söylediler. Öyle bir şey ki iki cana kıyıldı, çocuğumun otopsisi yapıldı. Madem şahsa denetimli serbestlik verilecekse neden otopsi yapıldı? Ortada iki can var, kedisiyle birlikte ezdi. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, buyursunlar gelsinler. Gereken neyse el ele verelim. Çünkü benim eşimin psikolojisi bozuldu. Her an çocuğumuz gelecek diye sağına soluna bakıyor. Biz geceleri uyuyamıyoruz. Biz bu haldeyken şahsa nasıl denetimli serbestlik veriliyor ben anlayamıyorum. Olay günü o arabayla çocuğumu hastaneye götürdük. Götürdükten sonra ben çocuğumu doktorlara teslim ettikten sonra dışarı çıktığım zaman aile oradaydı ve aileyle ufak bir tartışma yaşadık. Ondan sonra polisler beni alıp götürdü. Sonra şahsı karakola getirmişler. Ondan sonra hiçbir yetkili ve karşı tarafın ailesinden hiç kimse bizi arayıp da bilgi vermedi. Bir nevi ortadan adamı kaybettiler. Hiçbir savcı, hiçbir polis, hiçbir karakol merkezi, hiçbir yerden şu ana kadar bugün 10. günü, hiçbir yetkili bizi arayıp da bilgi vermedi.” diye konuştu.

‘KARŞI TARAF PARA TEKLİFİNDE BULUNMUŞ’

Anne Aynur Kaya ise, “Ben yavrumu arıyorum sadece, başka hiçbir şey istemiyorum. Sadece evladım gelsin. Adalete sığınıyorum, sizlere sığınıyorum. Ne olursunuz yardımcı olun, çocuğumun kanı yerde hala orada. Her geçtiğimde bakıyorum, ‘Çocuğum gelecek’ diyorum. Dışarı çıkıyorum, çocuğumu arıyorum. Mahallede çocuğumu arıyorum, evde çocuğumu arıyorum, bulamıyorum. Karşı taraf para teklifinde bulunmuş, ben kesinlikle para istemiyorum. Adalet yerini bulsun. Bana trilyon verseler çocuğumu verir miyim, asla vermem. Elini kolunu sallaya sallaya geziyor. İki cana kıydı. Bütün mahalleli de biliyor, herkes ağladı benim için. Çocuğumu yerde gördüler, o kanlar içindeydi. Adam kaçacakmış, insanlar orada olmasa. İyi ki kamera kayıtları var. Benim mahallemden o kadar araba geçmez. Telefonla konuşuyor, sinirleniyor. Artık kiminle kavga ediyorsa, sol tarafına hiç mi bakmadın? Arabada 3 şahıs var, hiç mi biri görmedi?” dedi.

‘BU ADAM CEZA ALSIN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM’

Anne Kaya, “Gönlümüz dayanmıyor, çocuğumun eşyaları içeride. Gece geldi yanıma, evinde oynadı. Ben bunu kime anlatayım, kime derdimi söyleyeyim. Kabullenilecek bir şey değil, kabullenemiyorum ben. Aklımı yedim. Ne yemek yiyebiliyorum, ne su içebiliyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Sadece evladımı arıyorum. Bu adam biraz ceza alsın, başka bir şey istemiyorum. Bütün Salihler ölsün mü? Mahallemizde binlerce Salih var. Hepsini öldürsünler, hiç kimse ceza almasın o zaman. Ben de araba süreyim ben de öldüreyim o zaman. Ben de ceza yatmayayım o zaman. Parayla can alabiliyor muyuz? Alabiliyorsak bizim düşmanımız çok var. Verelim parayı alalım canlarını, öyle bir dünya yok. Yanlış olabilir, kaza olabilir ama onun da hatası var. Hatan var, mecbur çekeceksin. Benim bir evladım vardı, başka bir şeyim yoktu. Ben sonuna kadar onun için çabalıyordum; 3 yıl ben ona gözüm gibi baktım. Bunun cezasını kim verecek, ben mi ödeyeyim? Ben zaten şu an ölmüş, bitmiş bir insanım.” ifadelerini kullandı.

Otomobil yolda kedi seven depremzede çocuğu ezdi