“Karın ağrısı İYİ Parti miydi?” diyen Akşener’e CHP’den yanıt gecikmedi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 3:50 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 4:05 pm

Partisinin grup toplantısında, TBMM Başkanlığı tezkeresini hatırlatıp “Karın ağrısı İYİ Pari miydi?” diye soran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan yanıt geldi. Başarır, “Biz Meral Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik” diyerek Akşener’e 4 yıl önceki bildiri kararını hatırlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen saldırıların ardından hazırlanacak ortak bildiriye imza atmama kararı alan CHP ve Saadet Partisi’ne yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Akşener konuşmasında, “Numan Kurtulmuş’un imzasıyla ortak tezkere meclise sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN YANIT GECİKMEDİ

Akşener’in sözlerine CHP’den ilk yanıt geldi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Biz Meral Akşener’i asla karın ağrısı olarak görmedik. Görmeyiz de. Umarım bu halk da kendilerini karın ağrısı olarak görmez.” dedi.

Başarır sözlerine şöyle devam etti:

“Şunu söyleyeyim, dün yapılan görüşmeler devlet ciddiyetine uygun görüşmelerdi. Bir önceki vahim olayda 12 şehit vermiştik, 2 bakanın Meclis’e gelip bilgilendirme yapmasını talep etmiştik. O gün gelmemişlerdi. AKP’nin bildirisine imza atmayacağız demiştik. Ve Numan Bey geldi, CHP gereğini yaptı. Burası çadır devleti değil. 12 şehidin acısı bitmeden 9 şehit daha vereceğiz, sonra bir kağıt parçasını getirecek AKP grubu, imzalayın olay bitti. Hayır! Bir hukuk devletinde bakanlar gelir Meclis’e, bunun hesabını verir. Meclis bir tezkere getirir partiler de gereğini yapar. Yaptı mı? Yaptı.

Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin önemine baksın, AKP bildirilerinin peşinde değil Meclis iradesinin vermiş olduğu bildiriye baksın. Ben değerli hanımefendiye sormak isterim. 4 yıl önce yine şehit vermiştik, yine ortak bildiri verilmişti. Meral Hanım imzalamamıştı. Terörü yaratan AKP ile aynı çizgide olmak istemiyoruz demişti. Ne değişti?”

Akşener Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını açıkladı

Kaynak: TELE1