Akşener Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını açıkladı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 1:11 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 1:11 pm

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesine 9 askerin şehit düşmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, görüşmeyi bugünkü grup toplantısında anlattı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerin şehit olmasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin basına yansımasının ardından Akşener’e tepki geldi.

Partisinin bugünkü grup toplantısında görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener ise şunları söyledi:

“MİLLİ SAVUNMA BAKANI DÖNMEDİ, ERDOĞAN DÖNDÜ”

“Bir konuya açıklık getirmek istiyorum, ben her büyük terör hadisesinden sonra her önemli dış politika krizinden sonra ilgili bakanlıkları ve cumhurbaşkanını bugüne kadar telefonla aramışımdır. 33 şehidimizde de her şeyi iptal edip hem kendilerini arayıp yani 3 bakanı arayıp, hep aramış bilgi almışımdır. Bu defa da aynını yaptık.
Anlayamadığım bir biçimde çok da ayıpladığım bir biçimde bir bildiri savaşı çıktı. PKK’lılar herhalde çok mutlu olmuştur. PKK’lılar herhalde bu birbirine düşen gazi meclisin mensuplarına çok gülmüşlerdir.

AK Parti’ye gıcık olmak onun yaptığı işleri eleştirmek onu sandıkta yenmek bu iddia ile ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız ama şehit ailelerinin karşısında bu milletin temsilcileri olarak bizler kaya gibi durmak zorundayız o PKK’lı şerefsizlere karşı. Neyse sakin sakin geçirdik konuyu. Şımardıkça şımardılar hadsizleştikçe hadsizleştiler! Şimdi gene şehitlerimiz oldu. Gene ben aradım, ya bu rutin! Aradım. Bu rutin. Milli Savunma Bakanı dönmedi. En hızlı şekilde dönen Hakan Fidan, sabah ise Sayın Erdoğan döndü.”

Meral Akşener partisinden gidenleri engelledi

 

ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF ALDI

Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’la görüşmesine gönderme yapan Akşener, “Bizim hür ve müstakil olmamız bazı şeyleri ortaya çıkardı. Hani her konuda biz suçluyduk? El sıkışın kardeşim, el sıkışın. Dürüst, açık bir şekilde DEM’le el sıkışın. Sizin elinizi tutan mı var? Hemen bütün her yeri alın. Görelim bakalım neymiş dünya” dedi.

AYRI BİLDİRİ ÇIKIŞI

Akşener şöyle devam etti:
“Benzer bir meclis bildirisini, DEM’in izmalamasını beklemiyoruz ama buradan da bir cingar çıktı. Dün bir toplantı oldu o toplantıda bu 3 siyasi parti imza atacak diğer siyasi partiler imza atmayacak bu parçalı görüntüden vazgeçildi, burası çok enteresan…
Numan Kurtulmuş’un imzasıyla ortak tezkere meclise sunuldu, ilginç bir biçimde ayrı bir bildiri yayımlayanların hepsi bu tezkereyi destekledi. Soru şu; karın ağrısı İYİ Parti miydi?”

Kaynak: TELE1