Karamollaoğlu’ndan Bahçeli’nin “TTB derhal kapatılmalıdır” açıklamasına kahkahalı yanıt

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 10:16 am - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 10:16 am

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva, Saadet ve Gelecek Partisi’nin ittifakı içinde olduğu yeni bir ittifak ihtimalinin olduğunu söyledi. Karamollaoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “TTB derhal kapatılmalı” çıkışına ise kahkaha ile yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Halk TV’den Şirin Payzın’ın sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, “Millet İttifakı’nın neresinde duruyorsunuz? Yeni ittifaklar mı geliyor? Üçüncü bir ittifak mümkün mü?” sorusuna, “Elbette mümkün, teorik olarak. Fiiliyatta mümkün mü oturup konuşulması gerekir. Neticesinde bu sandığa nasıl yansıyacak? Doğru bildiklerimizi söylersek karşımızda bulunanlar ondan bir pay çıkarırlar ve biz belli bir noktada buluşuruz. Türkiye’nin sıkıntısı nerede buluşacağımızı bilememekte. Deva, Saadet ve Gelecek ittifakı ihtimal içindedir. Üçüncü ittifak teoride olur, fiiliyatta olur mu zaman gösterecek” yanıtını verdi.

“BAROLARI KAPAT, TTB’Yİ KAPAT, BU DESPOTLUK”

Karamollaoğlu, Devlet Bahçeli’nin TTB’nin kapatılması çıkışını kahkaha ile karşılayarak, “Ne diyeceğimi bilemiyorum. Neden kapatılsın? TTB kim Tabiplerin temsilcisi. Bu, parlamentoda farklı fikirler var, kapatıp kendimiz bir parlamento belirleyelim, demeye benziyor.Tabipler birleşiyor kendi temsilcilerini seçiyor. Baroları da kapat, TTB’yi de kapat; bu despotluk olur” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli Türk Tabipler Birliği’ni hedef aldı: Derhal kapatılmalı

ABDULLAH GÜL’ÜN ADAYLIĞI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün aday gösterilmesiyle ilgili ise, “Abdullah Bey’i eskiden beri tanırım. O dönem gittim, kendisiyle konuştum. Eğer ittifak olursa aday olmayı kabul etti. Kemal Kılıçdaroğlu da sıcak baktı buna. Meral Hanım, kendi adaylığı önceden açıklandığı için bunu reddetti. O günkü şartlar altında Abdullah Bey toplumda konsensus oluşturabilirdi. Bugün olur mu, olmaz mı bilemeyiz. Şu an AKP dağılıyor. İçinden partiler çıkıyor.

Abdullah Bey, şahsiyetini muhafaza etti. AK Parti’nin kendilerinden korkması bu açıdan normal. Tabanda bir karşılık bulacak mı, bunlar etüt edilir. Seçim sathı mahalline girdiğimizde bunlara bakılır. Bence bir yıl içinde seçim olmaz. Önümüzdeki sonbahardan itibaren her an seçim olabilir” ifadelerini kullandı.

TTB’den Bahçeli’ye yanıt: Hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız!