Bahçeli Türk Tabipler Birliği’ni hedef aldı: Derhal kapatılmalı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 8:36 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 8:36 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koronavirüs vakalarına dikkat çekmek için eylem çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği’ni hedef aldı. Bahçeli, Türk Tabipler Birliği’ni “ihanet oluşumu” olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef aldı. TTB’yi “ihanet oluşumu” olarak nitelendiren Bahçeli açıklamasında “Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır” dedi.

Bahçeli, TTB’nin eylemine yönelik “Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TTB, artan Koronavirüs vakalarına dikkat çekmek ve yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla tüm sağlık çalışanlarını bir hafta boyunca yapacakları eylemlere katılmaya çağırdı.

TTB’den yapılan yazılı açıklamada, “Suçu vatandaşa, yükü hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkanların tarihsel sorumluluğunu her gün ama her gün hatırlatmaya devam edeceğiz” denilmişti.