Karamollaoğlu Diyanet’e sahip çıktı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 3:36 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 3:36 pm

Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan tartışmaya ilişkin konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan tartışmaya ilişkin konuştu.

AKP hedef gösterdi, Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

Karamollaoğlu, baroların en önemli işinin adaletin tesisi için uğraşmak olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin ise milletin inancıyla ilgili konuları gündeme getirmek olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “doğrudan doğruya muhatap alarak saldırmayı” doğru bulmadıklarını belirterek, “Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz” dedi.

Ankara Barosu’ndan ‘Diyanet’ soruşturmasına ilişkin açıklama

“DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NA SALDIRMAYI GERÇEKÇİ GÖRMÜYORUZ”

Karamollaoğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bu toplum partisi, düşüncesi ne olursa olsun asgari müşterekleri özümsemiş bir toplumdur. Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz. Bu tavırla bir yere varmanız mümkün değildir. İktidarın yanlış yaptığı o kadar konu var ki; bunları ele almadan siz sadece belli konularda iktidarla çatışıyorum derken milletle çatışmanız kimseye fayda sağlamaz. Baroların en önemli işi adaletin tesis edilmesi için uğraşmaktır. Keşke baro kendi üzerine düşen görevi infaz yasası çıkarken ortaya koymuş olsaydı daha büyük bir memnuniyet duyardık. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi bu milletin inancıyla ilgili konuları gündeme getirmektir. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanı’na doğrudan doğruya muhatap alarak ona saldırmayı gerçekçi görmüyoruz.”