Aytun Çıray: Meral Akşener, İlay Aksoy’u görevden almam için talimat verdi

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15 pm

Eski İYİ Partili Aytun Çıray, TELE1 canlı yayınında Meral Akşener’in görevdeyken İlay Aksoy’u partiden ihraç etmesi için kendisine talimat verdiğini açıkladı. Aksoy konuyla ilgili yorum yapmadı.

Eski İYİ Partili Aytun Çıray, TELE1’de Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’e konuk oldu. Çıray İYİ Parti’de Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’yken Akşener’in kendisine İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi İlay Aksoy’u ihraç etmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Çıray, İstanbul’da okul müdürünü katleden Iraklı öğrenciye dair değerlendirmelerde bulunurken şöyle konuştu: “Sığınmacılarla ilgili Ümit Özdağ’ın teşvikiyle İlay Aksoy’la beraber sığınmacılarla ilgili bir çalıştay yaptık. Fakat bilmediğim bir nedenden dolayı Sayın Akşener, İlay Hanım’ı görevden almamı istedi. Bunu ilk defa açıklıyorum çünkü bunun artık bilinmesini istiyorum. Ben Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’ydım. Belli konularda uzman kişilerle çalışmam gerekiyordu. İlay Hanım kendisini bu konuda (sığınmacılar) yetiştirdi. Bir gün Başkanlık Divanı toplantısında İlay Hanım’ı görevden almam için talimat verdi. Sebebini tahmin ediyorum. İlay Hanım ilk kez duyuyor olabilir. Bunu ne için anlatıyorum çünkü sığınmacılar konusu önemli.”

Bu sırada TELE1 canlı yayınında bulunan İlay Aksoy ise konuya dair bir yorum yapmadı.

Öte yandan Aksoy, İYİ Parti’den istifa ederek Demokrat Parti’ye katılmıştı.

Özgür Özel ilk kez açıkladı: Erdoğan’a bir dosya sundum

Kaynak: TELE1