Belediye başkanından nikahta duaya izin vermeyen memur hakkında açıklama

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 9:24 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba 9:25 am

İzmir Karşıyaka’da bir nikah sırasında dua yapılmasına izin vermeyen nikah memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, ”Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır.” açıklamasında bulundu.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde nikah öncesinde dua okunmasına izin verilmeyen memur hakkında soruşturma başlatılırken Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal’dan da açıklama geldi. Memurun, yaptığı hareketle kurallara uygun davranmaya çalıştığını belirten Yıldız, “Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum.” dedi.

‘Duayı evde yapın’ diyen nikah memuruna soruşturma

BELEDİYE BAŞKANI BEHİYE YILDIZ’DAN AÇIKLAMA

Karşıyaka Belediyesi mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda söz alan AKP’li Meclis Üyesi Adem Öztürk, yaşanan olaya tepki gösterirken, Karşıyaka Belediye Başkanı Behiye Yıldız Ünsal, bu sözler üzerine kamu kurumlarında resmi prosedürlere göre işlem yapıldığını belirterek soruşturmayı hatırlattı

Bahriye Yıldız şunları söyledi:

“Bizde Medeni Kanuna göre nikah kıyılıyor. Müftülüklerde de imam nikahı kıyılıyor. Burada mesele izinsiz söz alınması. Buradan izinsiz söz alsanız sizi uyarmamız gerekiyor. Keşke bu duayla ilgili önceden bilgi verilseydi. Bir iletişim kazası olarak değerlendiriyorum. Burada herkes Müslüman, kalkıp duaya bağlanmamalı. Müslümanlık dua etmekle olmuyor. Konu yargıya taşındı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. Arkadaşımız kurallara uygun davranmaya çalışmıştır. Başka bir dine mensup insanlar da olsaydı yine mikrofonu alacağını tahmin ediyorum.

Kaynak: TELE1