Karaismailoğlu: Gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye’yi örnek alıyorlar

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 7:46 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba 7:46 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun’a ziyarette bulundu. Türkiye’nin geliştiğini ve Avrupa’yı aştığını herkesin gördüğünü söyleyen Karaismailoğlu, “Zaten gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye’yi örnek alıyorlar. Dünya tersine döndü” dedi.

Adil Karaismailoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i de makamında ziyaret etti. Kentte bakanlığı ile yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Birçok ülkenin Türkiye’yi örnek aldığını söyleyen Karaismailoğlu şöyle konuştu:

“DÜNYA TERSİNE DÖNDÜ”

“Biz sadece ülkemizin belli bir bölgesinde değil Ardahan’da ne yapıyorsak Muğla’da da onu yapıyoruz. Kars’ta ne yapıyorsak Hakkari’de de onu yapıyoruz. İnşallah ülkemizin her noktasına bu eşit paylaşımlı projelerimizi yapıp devam edeceğiz. Bakanlık olarak yaşamın olduğu her noktada varız. Hayat, ulaştığınız kadar gelişiyor, büyüyor. Biz de bu bilinçle çalışıyoruz. 2023 çok önemli. O yüzden yılmadan, usanmadan güçlü altyapımızla konforu tüm vatandaşlarımıza kazandıracağız. Türkiye’deki bu büyük gelişme, dünyanın da daha çok gündeminde. Bakmayın siz bizim muhalefet partilerine. Çünkü yıllarca bizim gurbetçi kardeşlerimiz bile Avrupa’da dolaşırken Avrupa’daki ülkelere hayran hayran bakarlardı. Dünya tersine döndü. Gelip şimdi ülkemizde gördüklerinden gurur duyarak gurbete gidiyorlar. Hatta buranın ne kadar geliştiğini, Avrupa’yı bile ne kadar aştığını herkes görüyor. Zaten gelişmekte olan tüm ülkeler gelip, Türkiye’yi örnek alıyorlar. Sürekli bizleri ziyaretlere gelip, buradaki değişim ve bilgi birikiminden nasıl faydalanırız diye bizlerden görüş ve öneriler alıyorlar. İnşallah biz de dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip ülke olarak inşallah 2023’ü atlattıktan sonra Türkiye artık dünyaya yön veren en büyük ülkelerinden birisi olacak”

Karaismailoğlu: Niye karışsın ki, altında ‘metro’ yazıyor